Verhuisonderhoud

Verhuisonderhoud

Bij Stadgenoot vinden we het belangrijk dat onze huurders fijn en comfortabel wonen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de staat van het onderhoud van de woning. Een goed moment om onderhoud te doen, is wanneer een woning een nieuwe huurder krijgt. We gebruiken dat moment om de woning weer in goede staat te brengen voor de volgende huurder. Dit noemen we Verhuisonderhoud. 

Verschillende soorten Verhuisonderhoud 

Stadgenoot vindt dat de woning schoon, veilig en technisch in orde moet zijn voor de volgende huurder. Hoeveel onderhoud nodig is, hangt af van de staat van de woning. Daarom hebben we verschillende soorten Verhuisonderhoud. Het verschil zit in de werkzaamheden die er nodig zijn en de tijd waarin wij dit uitvoeren.  

Wat merkt u van Verhuisonderhoud? 
Stadgenoot probeert tijdens het Verhuisonderhoud zo goed mogelijk rekening te houden met omwonenden en de overlast te beperken. Helaas kunnen wij dit niet altijd voorkomen. Huurkorting of tijdelijke huisvesting voor omwonenden bieden wij niet aan, maar we doen ons best de overlast zo klein mogelijk te houden. Onze aannemers hangen posters met informatie op in de entreehal. Zij geven aan in welke periode de werkzaamheden uitgevoerd worden. Tijdens het Verhuisonderhoud kunnen omwonenden overlast hebben van: 

  • het geluid van de (sloop)werkzaamheden 

  • stof in onder andere het trappenhuis en de entreehal 

  • een afvalcontainer op straat 

  • parkeervakken die bezet zijn door een afvalcontainer of busjes van (onder)aannemers die de werkzaamheden uitvoeren 

  • (onder)aannemers die door het trappenhuis en de entreehal lopen 

Als de werkzaamheden helemaal klaar zijn, maakt de aannemer de entreehal en het trappenhuis netjes schoon.

Wie voert het Verhuisonderhoud uit? 

  • Wij werken met 4 vaste aannemers. 

  • Onze aannemers werken samen met vaste onderaannemers.  

  • Het werk wordt gecontroleerd door vaste uitvoerders. Zij houden ook contact met Stadgenoot.  

  • Voor het inventariseren en verwijderen van asbest schakelen wij gespecialiseerde bedrijven  

De bedrijven waar wij mee samenwerken, volgen de regels en werken veilig. 

Waarom staan woningen soms langer leeg? 
Soms zijn er vergunningen nodig om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. De aanvraag van vergunningen kan vertraging geven. En in sommige woningen kunnen er ook problemen zijn die we moeten oplossen. Denk bijvoorbeeld aan: lekkages, vocht dat via de muren omhoogkomt, zwam of schimmel. Hierdoor staan woningen soms langer leeg dan wij willen. 

Vragen of een klacht melden? 
Heeft u vragen over het Verhuisonderhoud in uw gebouw of klachten? Meld deze bij de aannemer die de werkzaamheden uitvoert. Op de poster in de entreehal leest u welke aannemer aan het werk is en de contactgegevens. Komt u er samen met onze aannemer niet uit? Neem dan contact met ons op: contact