Stadgenoot header_996x201_1.jpg
Bosleeuw ext. 003.jpg

Woningcorporaties waarschuwen voor oplichterspraktijken met vrije sector huurwoningen

18 januari 2016

De grote vraag op de Amsterdamse woningmarkt trekt ook oplichters aan. De woningcorporaties signaleren dat hun vrije sectorhuurwoningen zonder hun toestemming worden aangeboden op nep-sites en waarschuwen alle woningzoekenden daarvoor.

Woningzoekenden moeten deze nepsites namelijk fors geld betalen om op een woning te kunnen reageren terwijl deze vaak al niet meer te huur zijn en deze sites ook  geen toestemming hebben van de corporaties om woningen aan te bieden. Daarnaast worden mensen via deze sites aangemoedigd een 0900-nummer te bellen, waarbij de kosten snel kunnen oplopen.
 
Een aantal woningcorporaties overweegt inmiddels juridische stappen. Gezamenlijk willen de corporaties ook via de media de vele woningzoekenden op de Amsterdamse woningmarkt waarschuwen.
 
Wat zijn de correcte sites waarop het aanbod van vrije sectorhuurwoningen te vinden is?
In alle gevallen kunnen woningzoekenden via de officiële sites van de woningcorporaties het aanbod gratis vinden, met vaak ook een rechtstreekse url:

  • www.ymere.nl en www.ymere.nl/aanbod
  • www.eigenhaard.nl
  • www.de-alliantie.nl  en www.benopzoek.nl/
  • www.stadgenoot.nl en www.stadgenoot.nl/huren/aanbod
  • www.dekey.nl en www.vindjeplekbijdekey.nl
  • www.rochdale.nl en www.rochdale.nl/ik-huur/

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk