Stadgenoot header_996x201_1.jpg
Architecten aan het werk in ontwerpatelier

Vier jonge architectenbureaus ontwerpen voor Oostenburg

13 september 2017

Op twee kavels op Oostenburg gaat woningcorporatie Stadgenoot 220 woningen in de sociale huur en het middensegment bouwen. Voor een origineel, stoer en duurzaam ontwerp is gezocht naar jonge architectenbureaus om daarvoor ideeën te formuleren.

De belangstelling was groot. Maar liefst 73 bureaus reageerden. De beste vier zijn geselecteerd: Laura Alvarez Architecten, FRAAI, Common Practice en Architectuur Maken. Op 13 en 14 september zijn de vier bureaus op het kantoor van Stadgenoot in een ontwerpatelier aan de slag om de eerste schetsen te maken.
Waarom deze vier bureaus geselecteerd zijn:

• Laura Alvarez Architecten: conceptueel sterk, allround-ervaring met grote projecten, heldere visie op de opgave.
• FRAAI: interessante denkbeelden over tussenruimte en entrees, vernieuwende plattegronden.
• Common Practice; scherpe analyse en bijna romantische insteek; sensitieve, multifunctionele micro-plattegronden.
• Architectuur Maken: uitdagende, radicale en tegelijkertijd realistische visie op circulariteit.

 De geselecteerde architecten starten aan het ontwerpatelier.

De selectiecommissie bestond naast medewerkers van Stadgenoot ook uit Belgisch architect en hoogleraar Kristiaan Borret, Tess Broekmans van Urhahn Urban Design en Ruben Visser van studioninedots.
Architectuur Lokaal heeft de procedure begeleid. Kijk voor meer informatie op de website van Architectuur Lokaal.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk