Stadgenoot header_996x201_1.jpg
Scheepvaartkwartier.jpg

Scheepvaartkwartier: 71 vrijesectorhuurwoningen erbij

22 juni 2015

Laatste fase nieuwbouwproject wordt gerealiseerd.

Vandaag zetten Stadgenoot,  HSB Bouw en opdrachtgever SPF Beheer namens Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer hun handtekening onder twee overeenkomsten voor de realisatie van twee woonblokken met 71 appartementen en parkeerplaatsen in het Scheepvaartkwartier in Osdorp (Amsterdam Nieuw-West). Het Scheepvaartkwartier ligt na oplevering aan het water, tussen de Nieuwe Osdorpergracht en de Hoekenesgracht. De appartementen die gebouwd gaan worden variëren in oppervlakte van 71 tot 145 m². Naar verwachting zal eind dit jaar het project starten.

Stadgenoot heeft de grond en het plan verkocht, omdat de woningcorporatie zich verder wil concentreren op haar kerntaken. De bouw van koop- en vrijesectorhuurwoningen behoren daar niet toe. De bestaande plannen zijn in overleg met SPF Beheer en HSB Bouw aangepast. SPF Beheer en HSB Bouw zijn eveneens een overeenkomst aangegaan voor de realisatie van de appartementen en parkeerplaatsen.

Na de oplevering van de woningen bestaat het Scheepvaartkwartier uit zeven woonblokken met 233 woningen. De eerste vier blokken zijn een mix van sociale huur en vrijesectorhuur, het vijfde blok zijn koopwoningen. Ze werden in het verleden ontwikkeld door Far West, een consortium van woningcorporaties dat in 2011 ontbonden is. Het Scheepvaartkwartier werd toen overgenomen door Stadgenoot.  HSB Bouw bouwt  op dit moment nog aan 30 koopwoningen en 14 sociale appartementen uit de vorige fase in het Scheepvaartkwartier.
 
Terra Projectmanagement heeft Stadgenoot begeleid om te komen tot deze vorm van samenwerking. 
SPF Beheer verzorgt het vermogensbeheer voor Stichting Spoorwegpensioenfonds (SPF) en Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer (SPOV). SPF Beheer beheert als zodanig een vastgoedportefeuille van circa € 1,7 miljard. De 71 huurwoningen zullen opgenomen worden in de beleggingsportefeuille van Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer.

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk