Stadgenoot header_996x201_1.jpg
Kolenkit.jpg

Hof van Vlaanderen: 104 nieuwe woningen in de Kolenkit (Bos en Lommer)

17 december 2015

In de Kolenkitbuurt hebben Stadgenoot en bouwbedrijf Van Wijnen 76 sociale huurwoningen en 14 koopwoningen opgeleverd. Nog eens 14 koopappartementen volgen in januari. De nieuwbouw heet Hof van Vlaanderen. Een jaar geleden werd de eerste paal geslagen. Alle woningen zijn inmiddels bewoond. Gisteren was er een feestelijke borrel met de nieuwe bewoners en vertegenwoordigers van Stadgenoot, Van Wijnen en de gemeente.

Met de oplevering van de woningen in het Zuidelijk Veld van de Kolenkit is een belangrijk deel van de vernieuwing van de buurt afgerond. De woningen zijn grotendeels verhuurd aan huurders uit de Kolenkitbuurt van wie de woningen in 2016 en 2017 gesloopt worden.

Ook koopwoningen

Onder de naam ‘Start up in West’ zijn 28 koopwoningen in de markt gezet. Marten Boerema, commercieel directeur van Van Wijnen: ‘Het betreft 28 starterswoningen die bijdragen aan de verdere differentiatie in de wijk’.

Veel activiteit in het Zuidelijk Veld

Jeroen van Berkel van stadsdeel West is blij met de realisatie van het project. ‘Er gebeurt veel in de Kolenkitbuurt. Stadgenoot bouwt, Rochdale gaat woningen opknappen en wij renoveren het Borstblok. Daarmee ziet de buurt er nu heel anders uit dan een jaar geleden. Het wordt er zeker aantrekkelijker op.’

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk