Stadgenoot header_996x201_1.jpg
Argentinië.jpg

61 Vrijesectorhuurappartementen in Argentinië verkocht aan Altera Vastgoed

16 december 2015

Stadgenoot heeft 61 vrijesectorhuurappartementen in complex Argentinië verkocht aan Altera Vastgoed. Dat gebeurde na een openbare aanbesteding waarbij het vastgoedfonds de beste bieding uitbracht.

De verkoop betreft bouwblok 1 van Argentinië, gelegen aan het IJ. In totaal zijn hier 108 woningen gevestigd, waarvan Stadgenoot er bij oplevering al 47 aan particulieren verkocht. Ook de bedrijfsruimtes in de plint werden in een eerdere fase aan andere partijen verkocht.

Naast de 61 woningen kocht Altera Vastgoed ook 30 parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage, een kantoorruimte en drie bergingen. Met de transactie is een bedrag van € 16,4 miljoen gemoeid. In 2013 kocht Altera van Stadgenoot alle 108 vrijesectorhuurwoningen in bouwblok 2 van Argentinië.

Naast blok 2 van Argentinië wordt momenteel Costa Rica gebouwd, een coproductie van Stadgenoot en Altera. Stadgenoot neemt hier de bouw en exploitatie van 93 sociale huurwoningen voor zijn rekening, Altera is verantwoordelijk voor 66 vrijesectorhuurwoningen.

De verkoop van vrijesectorhuurwoningen past in de strategie van Stadgenoot om zich de komende jaren sterker te concentreren op ontwikkeling, beheer en onderhoud van sociale huurwoningen.

Meer informatie: Pim de Ruiter, woordvoerder Stadgenoot, 06-29501576

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk