Stadgenoot header_996x201_1.jpg
Foto 2.jpg

Van Beuningenplein 124, West

1051 VZ Amsterdam
81 m2, 3 kamers

Verkocht onder voorbehoud

Open Huis

€ 375.000,- kosten koper

Geïnteresseerd? Reageer

Om je in te schrijven voor de geïnteresseerdenlijst, moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer hier

Open Huis: woensdag 28 december 12.00 - 13.00 uur
                   vrijdag 30 december 15.00 - 16.00 uur

In de gezellige Westerparkbuurt ligt dit dubbel bovenhuis op de derde en vierde verdieping. Het appartement heeft nu 3 kamers maar het leuke is dat je op zolder makkelijk een extra kamer kunt creëren. De zolder is al voorzien van drie Velux dakramen en een klein dakkapel aan de voorzijde. Vanuit de woonkamer kijk je uit op het Van Beuningenplein. Je woont in de buurt van gezellige restaurants, cafe's en winkels.

Indeling Vanaf de tweede verdieping heb je je eigen opgang naar het appartement. Op de derde verdieping kom je de hal binnen waar je toegang hebt tot de badkamer welke is voorzien van douche, wastafel en toilet. Ook kun je vanuit de hal naar de keuken met balkon gelegen op het Westen en je bereikt de woonkamer waar je vervolgens één van de slaapkamers in kunt. Aan de woonkamer grenst een balkonnetje gelegen op het Oosten. Via het trappenhuis ga je naar de zolderverdieping waar je nu één grote ruimte in loopt. De zolder is voorzien van drie Velux dakramen en een klein dakkapel.

Projectnotaris Notariskantoor Spier en Hazenberg

Voorbehoud Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: www.stadgenoot.nl/account

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel West
Buurt Westerpark
Adres Van Beuningenplein 124
Postcode 1051 VZ

Overdracht

Prijs € 375.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 118,30
Status Verkocht onder voorbehoud
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding In overleg
EPA certificaat D
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 15-11-2057
  • Oplevering na 01-01-2017 
  • Wanden behangklaar
  • Nieuwe groepenkast
  • Casco keuken
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden. Het sanering plichtige asbest is verwijderd.

Bouw

Bouwjaar 1920
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Aan rustige weg, Nabij scholen, Nabij winkelcentrum, Vrij uitzicht
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamer(s) 2
Gebruikersoppervlakte circa 81 m2
Bruto oppervlakte circa 100 m2

Indeling

Woonlaag 3e verdieping
Vloerkwaliteit Kaal
Soort woning Appartement
Type woning Maisonnette, Bovenwoning

Overig

Wijkbeheerder aanwezig Nee
Balkon 1 m2
Balkon Ligging Oost
Balkon 3 m2
Balkon Ligging West
Berging Berging in de woning
Verwarming CV-installatie uit 2007
Materiaal kozijnen Hout
Dubbel glas Volledig

West

Winkels, horeca en cultuur

Steeds meer Amsterdammers ontdekken West als deel van de stad waar het goed toeven is. De cafés en restaurants in de buurt van de De Clerqstraat, de Bosboom Toussaintstraat en de Jan Evertsenstraat trekken allang niet meer alleen buurtbewoners. De Overtoom heeft zich ontwikkeld tot dé woonwinkelstraat van Amsterdam. De Kinkerstraat, Bilderdijkstraat, Jan van Galenstraat en Bos en Lommerweg zijn de bekende winkelstraten van West. Grote publiekstrekker is de voormalige tramremise De Hallen met een foodmarkt en bioscoop. Direct ernaast ligt de Ten Katestraat met een goede dagelijkse markt. Voor internationale cultuur is er Podium Mozaïek aan de Bos en Lommerweg. In de gebouwen van de mooie Westergasfabriek kun je terecht voor films, muziekoptredens en kunst.

Bewoners

Woningen in West zijn klein vergeleken bij andere delen van de stad. 60 Procent is niet groter dan 60 vierkante meter. Er wonen in dit stadsdeel dan ook relatief minder gezinnen dan in Nieuw-West, Zuidoost of Noord. Opvallend is dat er in de groep 18-24-jarigen, vaak studenten, veel meer jonge vrouwen dan mannen in West wonen.

Vernieuwing

Rondom de voetbalvelden van VVA/Spartaan net buiten de ringweg A10 verrees in Bos en Lommer de nieuwe wijk Laan van Spartaan met sport-, onderwijs- en zorgfaciliteiten en 1.000 nieuwe woningen. Met de bebouwing van de Houthavens breidt de Spaarndammerbuurt uit met maar liefst 2.700 woningen. Rond 2020 zit de grootschalige vernieuwing van de Kolenkit erop en zijn de 2.500 woningen van deze voormalige probleemwijk vervangen door nieuwbouw of opgeknapt.

Ligging en bereikbaarheid

De NS-stations Sloterdijk en Lelylaan liggen in West, net als enkele bovengrondse metrostations. Verschillende tram- en buslijnen zorgen voor goede verbindingen met de rest van de stad, óók ‘s nachts. En met de auto is de westelijke ringweg nooit ver weg.

Westerpark

De Houthavens beslaan een flink gebied langs het IJ. Voorheen werd in dit voormalige houtopslaggebied alleen gewerkt. Sinds de oude graansilo’s aan de Silodam in de jaren 90 omgebouwd zijn tot woningen, wordt er ook gewoond. Op de aangelegde schiereilanden verrijst een compleet nieuwe wijk aan het water met 2.700 woningen, twee scholen en een park.

Zeeheldenbuurt en Spaarndammerbuurt

In de Zeeheldenbuurt was altijd veel scheepsbedrijvigheid, wat nog te zien is aan de verschillende pakhuizen. De Spaarndammerbuurt is een oude volkswijk, bekend van de Amsterdamse Schoolarchitectuur met als hoogtepunt woonblok én museum Het Schip. Toch worden de woningen en openbare ruimte in deze buurt lager gewaardeerd. Door de komst van nieuwe jonge bewoners, vind je nu ook wat hippe winkels en cafés rondom de Spaarndammerstraat.

Westergasterrein

Centraal in dit gebied ligt het Westerpark met het Westergasterrein. Dit grote park heeft alles: sportveldjes, fonteinen om in te badderen, barbecueplekken en diverse ligweides. Op het Westergasterrein werd tot de jaren zestig nog gas geproduceerd. Nu is er vooral veel culturele activiteit. In het Ketelhuis draaien vooral Nederlandse films, in andere gebouwen zijn cafés, restaurants, tv-studio’s en clubs waar je tot laat kunt dansen.

19e eeuwse arbeiderswijken

In de Staatsliedenbuurt en de Frederik Hendrikbuurt met hun smalle straten en kleine woningen proef je nog de sfeer van de 19e eeuwse arbeiderswijken. Maar de kroegen en eettentjes rond het Van Limburg Stierumplein het Hugo de Grootplein zijn helemaal van deze tijd. Ook de autovrije ecologische wijk op het voormalig Gemeentelijk Waterleidingterrein aan de Haarlemmerweg, en de nieuwe appartementen aan de Kostverlorenvaart zorgen voor een eigentijdse uitstraling.

Food Center Amsterdam

Met het Food Center Amsterdam aan de Jan van Galenstraat, dat nu alleen voor ondernemers toegankelijk is, heeft de stad grootse plannen. In het nieuwe Marktkwartier is iedereen welkom en krijgt de Centrale Markthal uit 1934 een publieksfunctie. Ook komen er woningen op het terrein. Tegenover het Food Center ligt het rustige woonbuurtje Marcanti-eiland dat in de jaren zeventig gebouwd werd. De twee piramidevormige flats uit 2007 zijn vanuit West en de binnenstad te zien.

020 511 80 00 (optie 2)

Mercatorplein 49
1057 BZ Amsterdam

verkoop@stadgenoot.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk