Stadgenoot header_996x201_1.jpg
IMG_2714.JPG

Smaragdstraat 17, Zuid

1074 HD Amsterdam
48 m2, 3 kamers

Verkocht onder voorbehoud

€ 220.000,- kosten koper

Geïnteresseerd? Reageer

Om je in te schrijven voor de geïnteresseerdenlijst, moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer hier

In de gewilde buurt De Pijp staat dit 3-kamer appartement van 48 m2 met twee slaapkamers. Gelegen in een woonwijk maar vlakbij de gezellige drukte van winkels, café's en de Amstel! Ook ben je zo in het Centrum!Het appartement is gelegen op de eerste verdieping.

Indeling Via het trappenhuis kom je op de 1e verdieping. Via de hal heb je toegang tot de woonkamer, het toilet, eerste slaapkamer, dichte keuken en badkamer. De badkamer is voorzien van douche en wastafel. In de keuken zit een simpel wit keukenblok. Vanuit de woonkamer heb je toegang tot de tweede slaapkamer. Op de vierde verdieping bevindt zich de berging. Het balkon is te bereiken via de keuken en de twee slaapkamers.

Projectnotaris Notariskantoor Klein Binnenkade

Voorbehoud Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: www.stadgenoot.nl/account

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Zuid
Buurt De Pijp/Rivierenbuurt
Adres Smaragdstraat 17
Postcode 1074 HD

Overdracht

Prijs € 220.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 70,31
Status Verkocht onder voorbehoud
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
EPA certificaat D
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 15-02-2064
  • Watermeter aanwezig
  • Wasmachineaansluiting in keuken
  • Plafonds gewit
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden. Het sanering plichtige asbest is verwijderd.
  • Simpel wit keukenblok

Bouw

Bouwjaar 1925
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging In woonwijk
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamer(s) 2
Gebruikersoppervlakte circa 48 m2
Bruto oppervlakte circa 54 m2

Indeling

Woonlaag 1e verdieping
Soort woning Appartement
Type woning Portiekflat

Overig

Wijkbeheerder aanwezig Nee
Balkon 5 m2
Balkon Ligging Noord
Berging Berging op zolder
Verwarming CV-installatie uit 2005
Materiaal kozijnen Kunststof
Dubbel glas Volledig

Zuid

Plan Zuid

In het begin van de 20ste eeuw ontwierp architect Berlage het stedenbouwkundig plan voor Amsterdam-Zuid, ook wel Plan Zuid genoemd. Nieuw Zuid kwam tussen 1917 en 1925 tot stand. De Diamantbuurt, de Rivierenbuurt, maar ook de Apollobuurt en de Stadionbuurt maken hier deel van uit. De meeste panden zijn in de karakteristieke Amsterdamse School stijl gebouwd. En dat schept rust en eenheid in deze buurten.

Cultuur, winkelen en uitgaan

Het museumkwartier met het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw is niet alleen het culturele hart van Oud-Zuid, maar van heel Amsterdam en een van de grootste toeristische trekpleisters van ons land.
De toch al drukbezochte Albert Cuypmarkt, Ferdinand Bolstraat, Van Woustraat en de trendy Gerard Doustraat met hun enorm gevarieerde winkel- en horeca-aanbod trekken met de komst van de Noord/Zuidlijn nog meer winkelend publiek. In de PC Hooftstraat, Beethovenstraat en Cornelis Schuytstraat vind je het neusje van de zalm op shoppinggebied.

Duizenden nieuwe woningen

De Zuidas is de komende jaren de grootste bouwlocatie van Amsterdam. Op de Zuidas wordt volop gebouwd. Dat moet tegen 2020 2.000 nieuwe woningen opleveren. Ook dan zal het bouwen niet stoppen, want er is tot 2040 nog eens ruimte voor maar liefst 8.000 tot 9.000 nieuwe woningen komt. Voor het Havenstraatterrein Schinkelzone staat een gemengd woon-werkgebied gepland met ongeveer 500 woningen. Verder wordt er veel woningbouw verwacht in het Kenniskwartier (bij de VU).

Ligging en bereikbaarheid

Met de trein sta je vanaf de NS stations Amsterdam RAI en Zuid binnen tien tot vijftien minuten op Schiphol. Via station Amsterdam Zuid rijdt de Intercity naar Heerlen, Enschede, Nijmegen, Groningen en Den Haag Centraal. Met de komst van de Noord/Zuidlijn is er via station Zuid een nog betere aansluiting op het openbaar vervoer in de regio en de rest van het land. Naar verwachting zullen er 75.000 reizigers per dag gebruik maken van station Zuid. Via de ring zijn alle delen van Stadsdeel Zuid met eigen vervoer goed bereikbaar. De parkeerdruk is hoog, vooral in De Pijp, Rivierenbuurt en Hoofddorppleinbuurt. De wachttijd voor een parkeervergunning in Stadsdeel Zuid is twee tot zes maanden.

De Pijp/Rivierenbuurt

Gevarieerd woningaanbod

De Pijp is een typisch 19de eeuwse wijk met gesloten bouwblokken en smalle straten. De woningen zijn klein. Dat verklaart waarom De Pijp opvallend veel eenpersoonshuishoudens telt. Vaak zijn dat twintigers en dertigers die voor hun studie en werk naar Amsterdam zijn verhuisd. Zodra ze trouwen, gaan samenwonen en kinderen krijgen, trekt deze groep weg. De Nieuwe Pijp is rustiger is dan de Oude Pijp en wordt omgeven door de Boerenwetering, de Amstel en het Amstelkanaal.
De woningen in de  Rivierenbuurt die bestaat uit de Scheldebuurt, de Rijnbuurt en de IJsselbuurt zijn doorgaans aanmerkelijk groter dan de woningen in de Pijp. De Diamantbuurt is net als de Rivierenbuurt ontworpen in de stijl van de Amsterdamse School. Dat schept eenheid en geeft deze buurten een rustige, evenwichtige uitstraling.

Winkels en horeca

De Oude Pijp heeft na de Burgwallen in Stadsdeel Centrum de grootste concentratie cafés, restaurants en winkels. Dankzij de komst van de Noord/Zuidlijn hebben zich ook de bekende modeketens in de Pijp gevestigd. Naast de Ferdinand Bolstraat en de Van Woustraat is er de Gerard Doustraat waar binnen korte tijd een hele reeks kleine conceptstores, kledingwinkels, delicatessenwinkels en horecazaken is neergestreken. De Gerard Doustraat werd al vergeleken met de 9 Straatjes. En dan is er natuurlijk nog zes dagen in de week de Albert Cuyp die goed is voor 5 tot 6 miljoen bezoekers per jaar. In de Rivierenbuurt zijn de Rijnstraat, de Maasstraat en de Scheldestraat de straten waar het goed winkelen, eten en borrelen is. Een hotspot in de Scheldebuurt is Strandzuid. Op dit stadsstrand gelegen tussen de RAI en het fraaie Beatrixpark is het in het zomerseizoen goed loungen.

Groen rustpunt in dynamische wijk

Van het gerenoveerde Sarphatipark wordt door de omwonenden in de Pijp druk gebruik gemaakt. Op mooie zomerdagen zijn alle bankjes bezet. Voor de kinderen is er de speelplaats en voor de geveltuinfans is er het Groengemaal met een kwekerij waar planten uit de eigen geveltuin kunnen worden geruild.

020 511 80 00 (optie 2)

Mercatorplein 49
1057 BZ Amsterdam

verkoop@stadgenoot.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk