Stadgenoot header_996x201_1.jpg
Foto 3.jpg

Sajetplein 94, Oost

1091 DK Amsterdam
50 m2, 2 kamers

Open Huis

€ 235.000,- kosten koper

Open huis

Vrijdag 2 juni 2017 om 16:00 tot 17:00 uur

Om je voor een open huis aan te melden, moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer hier

Open Huis  maandag 29 mei 8.30 - 9.30 uur
en/of  vrijdag 2 juni 16.00 - 17.00 uur

Sluitingsdatum : maandag 5 juni  12.00 uur

Op een zomerse dag zit jij op je dakterras tot in de avond van de zon te genieten. Het dakterras dat bij dit 2-kamer appartement (50 m²) hoort ligt namelijk op het Zuidwesten waardoor je in de middag en avond de zon hebt. Wil je er toch op uit? Je woont vlakbij het Oosterpark, de Dappermarkt en bent snel in het centrum van de stad. Er is dus altijd wat te beleven. Ook fiets je binnen 10 minuten naar het Muiderpoortstation.

Indeling Op de vierde verdieping kom je de hal binnen waar je toegang hebt tot de badkamer welke is voorzien van douche, wastafel en toilet. Aan de badkamer grenst de woonkamer. Midden in het appartement bevindt zich de dichte keuken en daarnaast vind je de slaapkamer. Het dakterras is te bereiken vanuit de slaapkamer en de woonkamer. In het souterrain is een berging aanwezig.

Projectnotaris Notariskantoor Klein Binnenkade

Voorbehoud Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: www.stadgenoot.nl/account

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Oost
Buurt Oud-Oost
Adres Sajetplein 94
Postcode 1091 DK

Overdracht

Prijs € 235.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 47,13
Status Te koop
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
EPA certificaat C
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 30-04-2039
  • Watermeter aanwezig
  • Wasmachineaansluiting in keuken
  • Wanden behangklaar
  • Plafonds gewit
  • Nieuwe groepenkast
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden. Het sanering plichtige asbest is verwijderd.

Bouw

Bouwjaar 1988
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Aan rustige weg, Nabij scholen, Nabij winkelcentrum, Vrij uitzicht
Aantal kamers 2
Aantal slaapkamer(s) 1
Gebruikersoppervlakte circa 50 m2
Bruto oppervlakte circa 55 m2

Indeling

Woonlaag 4e verdieping
Vloerkwaliteit Kaal
Soort woning Appartement
Type woning Bovenwoning

Overig

Wijkbeheerder aanwezig Nee
Dakterras 26 m2
Dakterras Ligging Zuidwest
Berging Berging in souterrain
Verwarming CV-installatie uit 2008
Materiaal kozijnen Kunststof
Dubbel glas Volledig

Oost

Winkels, horeca en cultuur

In Oost lijken exotisch en hip prima samen te gaan. In de Javastraat openen tussen de buurtsupers en andere multiculturele winkels steeds meer trendy koffiezaken, kledingwinkels en restaurants die ook Amsterdammers uit andere delen van de stad aantrekken. In het Oostelijk Havengebied ben je voor dagelijkse boodschappen aangewezen op winkelcentrum Brazilië. En ook op IJburg is het winkelaanbod beperkt. Bewoners missen er vooral de goede speciaalzaken. In de Watergraafsmeer vind je een goed winkelaanbod aan de Middenweg. Met het nieuwe Oostpoort heeft Oost er een volwaardig winkelcentrum bij. De Oostelijke Handelskade is qua cultuur de interessantste plek van dit stadsdeel met Het Muziekgebouw aan het IJ, het Bimhuis en Pakhuis de Zwijger.

Bewoners

Niet alleen de buurten, ook de bevolking is zeer divers in dit multiculturele stadsdeel. Op IJburg, in het Oostelijk Havengebied en in de Watergraafsmeer wonen veel gezinnen vergeleken met andere delen van de stad.

Vernieuwing

In het nieuwe Oostpoort in de Transvaalbuurt zijn 800 koop- en huurwoningen gerealiseerd. Echt groeien gaat de Watergraafsmeer met grote nieuwbouwprojecten als Amstelkwartier in Overamstel en Science Park. De meeste nieuwe woningen komen op Zeeburgereiland en op IJburg waar met de aanleg van Centrumeiland de tweede fase gestart is. Dit gebied breidt uit met de komst van 3.500 woningen tot 2025. 

Ligging en bereikbaarheid

Vanuit de meeste buurten in Oost ben je met de auto snel op de ringweg A10. Met drie NS stations: Amstelstation, Muiderpoort en Science Park zijn er genoeg opstappunten voor de trein. Oost beslaat een groot gebied en daarom lijkt de fiets onmisbaar. Voor de bewoners van IJburg is tram 26 de belangrijkste verbinding met het centrum. De fiets mag mee in de tram. Tramlijn 10 verbindt het Oostelijk Havengebied met Westerpark en vanuit de Watergraafsmeer brengt tram 9 je naar het centrum. Vanaf KNSM eiland is er een pontje naar Noord.

Oud-Oost

Oud-Oost is, als een van de eerste wijken buiten het centrum, grotendeels gebouwd aan het begin van de 20ste eeuw. In de jaren 80 is er veel gesloopt en nieuwgebouwd, vooral in de buurt rondom de Dappermarkt. Architect Berlage maakte het ontwerp voor de Transvaalbuurt die in de jaren 20 tot stand kwam. In deze wijk is niet gesloopt, maar vooral gerenoveerd. De Weesperzijde met haar monumentale panden is al in de 17e eeuw ontstaan. Toen de Watergraafsmeer werd drooggelegd was dit de doorgaande route langs de Amstel richting Weesp. Het bekende café-restaurant De Ysbreeker stamt nog uit die tijd.

Gewild bij starters

Oud-Oost is een gewild gebied voor starters. Behalve in Weesperzijde, zijn de buurten gemengd en wonen er naast gezinnen met een laag inkomen, ook veel studenten en jongeren. In de Transvaalbuurt wonen veel grote gezinnen omdat de corporatiewoningen er vaak veel kamers hebben. Met 800 nieuwe koop- en huurwoningen in Oostpoort, het voormalige Oostergasfabriekterrein aan de Oranje Vrijstaatkade, is de woningvoorraad in deze buurt flink toegenomen.

Winkels en de Dappermarkt

In Oud-Oost heb je voor de dagelijkse boodschappen de keuze uit veel buurtsupers en supermarkten. Je vindt er ook de Dappermarkt om de hoek. Het is een goede en traditionele dagelijkse markt die ook veel mensen van buiten Oost trekt. In het nieuwe winkelcentrum Oostpoort hebben veel winkels van bekende ketens een vestiging. Voor leuke kleding, schoenen, verzorgingsproducten of elektronica hoeven bewoners van Oud-Oost nu de buurt niet meer uit.

Recreatie en cultuur

Het Oosterpark heeft een pierenbadje voor de kleintjes uit de buurt. De groene long van de buurt is recent mooi vernieuwd. Het leuke en leerzame Tropenmuseum is een van de markantste gebouwen van de Oosterparkbuurt. Rondom het Oosterpark en op het vernieuwde Beukenplein vind je hippe en traditionele cafés en restaurants. Ook aan de Weesperzijde met uitzicht op de Amstel zitten veel aantrekkelijke eetgelegenheden. De Wibautstraat heeft zich de laatste jaren van de ongezelligste straat van Amsterdam opgewerkt naar een van de hipste plekken. De club in het voormalige Trouwgebouw en de metamorfose van het Volkskrantgebouw tot het Volkshotel hebben daaraan bijgedragen. Met de komst van de nieuwe Amstelcampus krijgt deze straat met veel beton nog meer jong publiek.

020 511 80 00 (optie 2)

Mercatorplein 49
1057 BZ Amsterdam

verkoop@stadgenoot.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk