Stadgenoot header_996x201_1.jpg
Foto 1.jpg

's-Gravesandestraat 18, Oost

1091 AA Amsterdam
78 m2, 3 kamers

Open Huis

€ 340.000,- kosten koper

Open huis

Vrijdag 20 januari 2017 om 15:30 tot 16:30 uur

Om je voor een open huis aan te melden, moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer hier

Open Huis: vrijdag 20 januari 15.30 - 16.30 uur

Sluitingsdatum biedingen: woensdag 25 januari om 12.00 uur

Terwijl het buiten koud en donker is maak jij straks van dit 3-kamer appartement (78 m²) een warme en gezellige woning waar je je ongetwijfeld thuis voelt. Daarbij woon je vlakbij het Oosterpark, de Dappermarkt en zit je heel snel in het centrum van de stad. Vanuit de woonkamer heb je uitzicht op de Singelgracht en je hebt een balkon gelegen op het Zuidwesten waardoor je hier ook op zonnige dagen prima op je plek zit.

Indeling Via het portiek ga je naar de derde verdieping. Hier kom je de hal binnen. Vanuit de hal heb je aan de linker kant toegang tot de woonkamer en de gesloten keuken. Aan de rechterkant heb je het toilet en de beide slaapkamers. Aan het einde van de hal vind je de badkamer welke is voorzien van douche en wastafel. Beide slaapkamers geven je toegang tot het zonnige balkon gelegen op het Zuidwesten. In het souterrain is een berging dat bij het appartement hoort.

Projectnotaris Notariskantoor Klein Binnenkade

Voorbehoud Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: www.stadgenoot.nl/account

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Oost
Buurt Watergraafsmeer
Adres 's-Gravesandestraat 18
Postcode 1091 AA

Overdracht

Prijs € 340.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 66,64
Status Te koop
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
EPA certificaat C
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 30-04-2039
  • Watermeter aanwezig
  • Wasmachineaansluiting in badkamer
  • Wanden behangklaar
  • Plafonds gewit
  • Nieuwe groepenkast
  • Keuken met inbouwapparatuur
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden. Het sanering plichtige asbest is verwijderd.

Bouw

Bouwjaar 1988
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Aan doorgaande weg, Nabij scholen, Nabij winkelcentrum, 3
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamer(s) 2
Gebruikersoppervlakte circa 78 m2
Bruto oppervlakte circa 87 m2

Indeling

Woonlaag 3e verdieping
Vloerkwaliteit Kaal
Soort woning Appartement
Type woning Portiekflat

Overig

Wijkbeheerder aanwezig Nee
Frans balkon Ligging Noordoost
Balkon 5 m2
Balkon Ligging Zuidwest
Berging Berging in souterrain
Verwarming CV-installatie uit 2008
Materiaal kozijnen Kunststof
Dubbel glas Volledig

Oost

Winkels, horeca en cultuur

In Oost lijken exotisch en hip prima samen te gaan. In de Javastraat openen tussen de buurtsupers en andere multiculturele winkels steeds meer trendy koffiezaken, kledingwinkels en restaurants die ook Amsterdammers uit andere delen van de stad aantrekken. In het Oostelijk Havengebied ben je voor dagelijkse boodschappen aangewezen op winkelcentrum Brazilië. En ook op IJburg is het winkelaanbod beperkt. Bewoners missen er vooral de goede speciaalzaken. In de Watergraafsmeer vind je een goed winkelaanbod aan de Middenweg. Met het nieuwe Oostpoort heeft Oost er een volwaardig winkelcentrum bij. De Oostelijke Handelskade is qua cultuur de interessantste plek van dit stadsdeel met Het Muziekgebouw aan het IJ, het Bimhuis en Pakhuis de Zwijger.

Bewoners

Niet alleen de buurten, ook de bevolking is zeer divers in dit multiculturele stadsdeel. Op IJburg, in het Oostelijk Havengebied en in de Watergraafsmeer wonen veel gezinnen vergeleken met andere delen van de stad.

Vernieuwing

In het nieuwe Oostpoort in de Transvaalbuurt zijn 800 koop- en huurwoningen gerealiseerd. Echt groeien gaat de Watergraafsmeer met grote nieuwbouwprojecten als Amstelkwartier in Overamstel en Science Park. De meeste nieuwe woningen komen op Zeeburgereiland en op IJburg waar met de aanleg van Centrumeiland de tweede fase gestart is. Dit gebied breidt uit met de komst van 3.500 woningen tot 2025. 

Ligging en bereikbaarheid

Vanuit de meeste buurten in Oost ben je met de auto snel op de ringweg A10. Met drie NS stations: Amstelstation, Muiderpoort en Science Park zijn er genoeg opstappunten voor de trein. Oost beslaat een groot gebied en daarom lijkt de fiets onmisbaar. Voor de bewoners van IJburg is tram 26 de belangrijkste verbinding met het centrum. De fiets mag mee in de tram. Tramlijn 10 verbindt het Oostelijk Havengebied met Westerpark en vanuit de Watergraafsmeer brengt tram 9 je naar het centrum. Vanaf KNSM eiland is er een pontje naar Noord.

Watergraafsmeer

Watergraafsmeer behoort tot de laagst gelegen delen van Amsterdam. In 1629 werd het gebied ingepolderd. Daardoor kreeg Amsterdam er veel grond bij. Rijke Amsterdammers kochten er een stuk land en bouwden er hun buitenhuis. De mooie buitenplaats ‘Huize Frankendael’ aan de rand van het Park Frankendael is als enige uit die periode overgebleven. De lommerrijke begraafplaats de Nieuwe Ooster, de volkstuintjes en de vele sportparken zorgen voor veel groen.

Snel groeiend gebied

Vanwege een aantal grote nieuwbouwprojecten stijgt de bevolking tot 2025 met een kwart. Dat maakt de Watergraafsmeer tot een van de snelst groeiende gebieden van Amsterdam. Zo zijn in het Eenhoorngebied, tussen de Ringdijk en de Gooise weg,  inmiddels 342 studentenwoningen en 130 appartementen gerealiseerd. In de nieuwe wijk Amstelkwartier in Overamstel verrijzen 1.500 woningen, winkels, horeca en een recreatiehaven. Ook komen er nieuwe woningen bij het Amstelstation, studentenhuisvesting in het Science Park en in de buurt Jeruzalem nieuwe woningen voor ouderen en gezinnen.

Winkels en horeca

De Middenweg en het Christiaan Huijgensplein, ook aan de Middenweg, zijn met veel speciaalzaken de twee best gewaardeerde winkelgebieden van de Watergraafsmeer. De meeste horeca zit van oudsher aan de Middenweg. In de vernieuwde stadskwekerij zit een culinair restaurant dat zelf groenten en kruiden verbouwt. Tegenover het Amstelstation vind je op de kop van de Wibautstraat het voormalige Renaultgebouw met radiozender BNR en een groot restaurant waar het handig afspreken is.

Middenmeer en Betondorp

In Middenmeer vind je veel grote woningen, geschikt voor gezinnen, veel sportparken en de Jaap Edenbaan. De wijk is grotendeels in de jaren 60 gebouwd. Het Linneusparkkwartier met fraaie herenhuizen van rond de vorige eeuwwisseling, behoort ook tot deze buurt. Middenmeer is bekend van het stadion De Meer waar Ajax vanaf 1907 voetbalde en waar nu een gezinsrijke Ecowijk staat. Wie De Meer zegt, denkt aan Johan Cruijf. Hij groeide op in het naastgelegen Betondorp, waar in de jaren 20 de eerste huizen van beton gebouwd werden. De sfeer is hier nog steeds dorps met veel voortuintjes en een plein in het centrum.

020 511 80 00 (optie 2)

Mercatorplein 49
1057 BZ Amsterdam

verkoop@stadgenoot.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk