Stadgenoot header_996x201_1.jpg
Geuzenstraat 6hs Amsterdam (1).jpg Geuzenstraat 6hs Amsterdam (2).jpg Geuzenstraat 6hs Amsterdam (3).jpg Geuzenstraat 6hs Amsterdam (4).jpg Geuzenstraat 6hs Amsterdam (5).jpg Geuzenstraat 6hs Amsterdam (7).jpg Geuzenstraat 6hs Amsterdam (8).jpg Geuzenstraat 6hs Amsterdam (9).jpg Geuzenstraat 6hs Amsterdam (10).jpg

Geuzenstraat 6hs, West

1056 KC Amsterdam
62 m2, 3 kamers

Verkocht onder voorbehoud

€ 385.000,- kosten koper

Geïnteresseerd? Reageer

Om je in te schrijven voor de geïnteresseerdenlijst, moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer hier

Op een gezellig stukje in Amsterdam West ligt de Geuzenstraat. Omringd door veel winkels, cafes en restaurants. Hier hebben we een pracht van een woning! Een 3-kamer beneden woning met tuin! Die kom je niet vaak tegen. Het appartement heeft twee slaapkamers en is 62 m² groot. De wanden en plafonds hebben we vast voor je aangepakt. En de keuken is casco gemaakt.

Indeling Je komt binnen in een kleine hal, die overloopt in een grotere hal. Aan de voorzijde is de woonkamer met erker en inbouwkasten. Middenin is de badkamer en het toilet te vinden. De slaapkamers liggen aan de achterzijde, net als de keuken. De ruime tuin met grote schuur is te bereiken middels beide slaapkamers en de keuken.

Projectnotaris Notariskantoor Klein Binnenkade

Voorbehoud Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: www.stadgenoot.nl/account

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel West
Buurt Oud-West/De Baarsjes
Adres Geuzenstraat 6hs
Postcode 1056 KC

Overdracht

Prijs € 385.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 90,31
Status Verkocht onder voorbehoud
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
EPA certificaat C
Bijzonderheden
  • Direct te betrekken
  • Erfpacht afgekocht tot 31 augustus 2054
  • Watermeter
  • Wanden zijn behangklaar
  • Plafonds zijn gewit
  • Casco keuken
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden. Het sanering plichtige asbest is verwijderd.

Bouw

Bouwjaar 1934
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging In woonwijk, Nabij scholen, Nabij winkelcentrum
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamer(s) 2
Gebruikersoppervlakte circa 62 m2

Indeling

Woonlaag Begane grond
Vloerkwaliteit Kaal
Soort woning Appartement
Type woning Portiekflat

Overig

Wijkbeheerder aanwezig Nee
Achtertuin 28 m2
Achtertuin Ligging Noordwest
Berging Schuur
Verwarming CV-installatie uit 2004
Materiaal kozijnen Hout
Dubbel glas Volledig

West

Winkels, horeca en cultuur

Steeds meer Amsterdammers ontdekken West als deel van de stad waar het goed toeven is. De cafés en restaurants in de buurt van de De Clerqstraat, de Bosboom Toussaintstraat en de Jan Evertsenstraat trekken allang niet meer alleen buurtbewoners. De Overtoom heeft zich ontwikkeld tot dé woonwinkelstraat van Amsterdam. De Kinkerstraat, Bilderdijkstraat, Jan van Galenstraat en Bos en Lommerweg zijn de bekende winkelstraten van West. Grote publiekstrekker is de voormalige tramremise De Hallen met een foodmarkt en bioscoop. Direct ernaast ligt de Ten Katestraat met een goede dagelijkse markt. Voor internationale cultuur is er Podium Mozaïek aan de Bos en Lommerweg. In de gebouwen van de mooie Westergasfabriek kun je terecht voor films, muziekoptredens en kunst.

Bewoners

Woningen in West zijn klein vergeleken bij andere delen van de stad. 60 Procent is niet groter dan 60 vierkante meter. Er wonen in dit stadsdeel dan ook relatief minder gezinnen dan in Nieuw-West, Zuidoost of Noord. Opvallend is dat er in de groep 18-24-jarigen, vaak studenten, veel meer jonge vrouwen dan mannen in West wonen.

Vernieuwing

Rondom de voetbalvelden van VVA/Spartaan net buiten de ringweg A10 verrees in Bos en Lommer de nieuwe wijk Laan van Spartaan met sport-, onderwijs- en zorgfaciliteiten en 1.000 nieuwe woningen. Met de bebouwing van de Houthavens breidt de Spaarndammerbuurt uit met maar liefst 2.700 woningen. Rond 2020 zit de grootschalige vernieuwing van de Kolenkit erop en zijn de 2.500 woningen van deze voormalige probleemwijk vervangen door nieuwbouw of opgeknapt.

Ligging en bereikbaarheid

De NS-stations Sloterdijk en Lelylaan liggen in West, net als enkele bovengrondse metrostations. Verschillende tram- en buslijnen zorgen voor goede verbindingen met de rest van de stad, óók ‘s nachts. En met de auto is de westelijke ringweg nooit ver weg.

Oud-West/De Baarsjes

In Oud-West en ook in De Baarsjes zijn de afgelopen 20 jaar veel huurwoningen verkocht waardoor ook andere groepen bewoners zich hier konden vestigen. De meeste huishoudens bestaan uit één persoon, waaronder veel twintigers en dertigers.

Winkelen en uitgaan in De Baarsjes

De Jan Evertsenstraat is tegenwoordig een aantrekkelijke winkelstraat zonder de grote ketens en met een keur aan speciaalzaken. Het initiatief ‘Geef om de Jan Eef’ van buurtbewoners en -ondernemers heeft de straat nieuw leven ingeblazen. Ook vind je er nu allerlei leuke cafés en restaurants. Het vernieuwde Mercatorplein gaat hierin mee. Met het restaurant op het plein en de leuke speelfontein is het hier goed toeven. De dagelijkse markt in de Vespuccistraat weerspiegelt het rustige multiculturele leven in deze wijk.

Recreatie en religie

Voor de zwemliefhebbers is er het Sportplaza Mercator, een met planten en struiken begroeid sportcomplex met 50-meterbad. Ook van buiten Oud-West en De Baarsjes komen gelovigen naar de enorme Westermoskee aan de Kostverlorenvaart in de Chassébuurt. Aan de andere kant van het water ligt er voor de jongste bewoners kinderboerderij en speeltuin De Zimmerhoeve. Het sfeervolle WG-terrein, dat voor een deel autovrij is, biedt onderdak aan kunstenaars, ateliers en galeries en is een dorpje in de buurt.

Oud-West: winkels, horeca en De Hallen

De Kinkerstraat is, net als andere delen van de Kinkerbuurt en de Da Costabuurt, in de jaren 80 deels nieuwgebouwd. Haaks op deze volkse straat met winkels van bekende ketens en veel zaken met culinaire producten uit alle windstreken, vind je de dagelijkse Ten Katemarkt. Om de hoek huist De Hallen in de voormalige tramremise. Met een bioscoop, de foodhallen, galeries en winkels trekt deze culturele hotspot meer bezoekers en allure naar de buurt. Veel hippe cafés, restaurants en winkels openen hun deuren. De nabijgelegen Bilderdijkstraat heeft een gedegen winkelassortiment. In de Jan Pieter Heijenstraat vind je een keur aan restaurants en leuke originele winkels. De Overtoom is een belangrijke toegangsweg naar het centrum, maar ook dé woonwinkelstraat van Amsterdam.

020 511 80 00 (optie 2)

Sarphatistraat 370
1018 GW Amsterdam

verkoop@stadgenoot.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk