Stadgenoot header_996x201_1.jpg
Foto 1.jpg

Cas Oorthuyskade 244, Oost

1087 DP Amsterdam
84 m2, 4 kamers

Open Huis

€ 295.000,- kosten koper

Geïnteresseerd? Reageer

Om je in te schrijven voor de geïnteresseerdenlijst, moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer hier

Open Huis  woensdag 14 juni 16.00 - 17.00 uur

Sluitingsdatum : woensdag 21 juni 12.00 uur

Wonen op IJburg betekent veel water om je heen. Relaxen in het Diemerpark. Zonnen op strand Blijburg. Veel winkels en restaurants op loopafstand. Een snelle verbinding met de A-10 en in een kwartiertje op Centraal Station. Dit 4-kamer appartement ligt op de vierde verdieping aan een rustige weg. Het appartement heeft vrij uitzicht en een loggia gelegen op het Zuidwesten.

Wil je je auto parkeren? Het is mogelijk om een parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage te kopen. Koopsom: € 15.000,- vrij op naam.

Indeling Je komt de hal binnen waar je toegang hebt tot twee slaapkamers, twee interne bergingen, het toilet en de badkamer welke is voorzien van douche en wastafel. Ook de woonkamer met open keuken bereik je vanuit de hal. Hier vandaan kun je naar de derde slaapkamer en de loggia, gelegen op het Zuidwesten. Op de begane grond is een gemeenschappelijke fietsenberging aanwezig.

Projectnotaris Notariskantoor Klein Binnenkade

Voorbehoud Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: www.stadgenoot.nl/account

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Oost
Buurt IJburg/Zeeburgereiland
Adres Cas Oorthuyskade 244
Postcode 1087 DP

Overdracht

Prijs € 295.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 141,99
Status Te koop
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
EPA certificaat A
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 15-12-2055
  • Watermeter aanwezig
  • Wasmachineaansluiting in inpandige berging
  • Keuken met inbouwapparatuur
  • Mechanische ventilatie
  • Gemeenschappelijke fietsenstalling
  • Mogelijkheid kopen parkeerplaats, koopsom: € 15.000, - v.o.n.

Bouw

Bouwjaar 2007
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Aan rustige weg, Nabij scholen, Nabij winkelcentrum, Vrij uitzicht
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamer(s) 3
Gebruikersoppervlakte circa 84 m2
Bruto oppervlakte circa 92 m2

Indeling

Woonlaag 4e verdieping
Vloerkwaliteit Kaal
Soort woning Appartement
Type woning Bovenwoning

Overig

Wijkbeheerder aanwezig Nee
Balkon 7 m2
Balkon Ligging Zuidwest
Berging Berging in de woning
Verwarming Stadsverwarming
Materiaal kozijnen Hout
Dubbel glas Volledig
Voorzieningen Lift

Oost

Winkels, horeca en cultuur

In Oost lijken exotisch en hip prima samen te gaan. In de Javastraat openen tussen de buurtsupers en andere multiculturele winkels steeds meer trendy koffiezaken, kledingwinkels en restaurants die ook Amsterdammers uit andere delen van de stad aantrekken. In het Oostelijk Havengebied ben je voor dagelijkse boodschappen aangewezen op winkelcentrum Brazilië. En ook op IJburg is het winkelaanbod beperkt. Bewoners missen er vooral de goede speciaalzaken. In de Watergraafsmeer vind je een goed winkelaanbod aan de Middenweg. Met het nieuwe Oostpoort heeft Oost er een volwaardig winkelcentrum bij. De Oostelijke Handelskade is qua cultuur de interessantste plek van dit stadsdeel met Het Muziekgebouw aan het IJ, het Bimhuis en Pakhuis de Zwijger.

Bewoners

Niet alleen de buurten, ook de bevolking is zeer divers in dit multiculturele stadsdeel. Op IJburg, in het Oostelijk Havengebied en in de Watergraafsmeer wonen veel gezinnen vergeleken met andere delen van de stad.

Vernieuwing

In het nieuwe Oostpoort in de Transvaalbuurt zijn 800 koop- en huurwoningen gerealiseerd. Echt groeien gaat de Watergraafsmeer met grote nieuwbouwprojecten als Amstelkwartier in Overamstel en Science Park. De meeste nieuwe woningen komen op Zeeburgereiland en op IJburg waar met de aanleg van Centrumeiland de tweede fase gestart is. Dit gebied breidt uit met de komst van 3.500 woningen tot 2025. 

Ligging en bereikbaarheid

Vanuit de meeste buurten in Oost ben je met de auto snel op de ringweg A10. Met drie NS stations: Amstelstation, Muiderpoort en Science Park zijn er genoeg opstappunten voor de trein. Oost beslaat een groot gebied en daarom lijkt de fiets onmisbaar. Voor de bewoners van IJburg is tram 26 de belangrijkste verbinding met het centrum. De fiets mag mee in de tram. Tramlijn 10 verbindt het Oostelijk Havengebied met Westerpark en vanuit de Watergraafsmeer brengt tram 9 je naar het centrum. Vanaf KNSM eiland is er een pontje naar Noord.

IJburg/Zeeburgereiland

In 1997 werd gestart met het opspuiten van zand in het IJmeer. Zo ontstonden de eerste eilanden van IJburg. Op Haveneiland, het grootste eiland, is de bebouwing hoog in gesloten bouwblokken. De blokken zijn genummerd, wat op IJburg vaak leidt tot de vraag in welk blok je woont. De drie kleine Rieteilanden liggen tegen het Diemerpark aan. Hier vind je vooral laagbouw en zijn op de vele vrije kavels woningen naar eigen ontwerp gebouwd. Op Steigereiland, het eerste eiland direct na de witte brug, vallen de dobberende waterwoningen op. Eind 2013 ging gemeente Amsterdam van start met de aanleg van Centrumeiland, nadat de plannen voor de tweede fase jarenlang stillagen. 

Zeeburgereiland

Zeeburgereiland werd aangelegd in de 19e eeuw. Lange tijd was het een  industriegebied. De drie silo’s van de grotendeels gesloopte rioolzuiveringsinstallatie leveren een herkenbaar punt op vanaf de IJburglaan. In de Sportheldenbuurt wonen inmiddels de eerste bewoners. In het hart van deze wijk is een ‘Urban Sport Zone’ gepland met een groot skatepark, sportvelden en ruimte voor groen en andere spelvoorzieningen. De verwachting is dat in het gebied IJburg/Zeeburgereiland tot 2025 de woningvoorraad met ruim 3.500 woningen zal groeien.

Recreatie

Het water biedt voor IJburg en Zeeburgereiland veel recreatiemogelijkheden, bovendien geeft het de bewoners een gevoel van ruimte. In het Nieuwe Diep zijn tal van jachthavens. Hoewel het niet overal officieel zwemwater is, wordt er op IJburg veel gezwommen. In het Diemerpark ligt ook sportpark IJburg: thuis van de IJburgse  voetbalclub en hockeyclub.

Winkels en horeca

In Blok 5 op Haveneiland vind je winkels van grotere ketens, maar ook kleinere lokale winkels. De dagelijkse boodschappen kun je hier prima doen. Bovendien zijn de winkels in Oost niet ver weg. Het populaire strandpaviljoen Blijburg was er vanaf het eerste begin. Na een paar verhuizingen, hebben zij nu een vaste stek aan het strand van het IJmeer. Op Zeeburgereiland zijn nog geen winkels. Wel een paar leuke horecaplekken. In het voormalige slibvijzelgebouw komt een door bewoners gerund Stamhuis.

020 511 80 00 (optie 2)

Sarphatistraat 370
1018 GW Amsterdam

verkoop@stadgenoot.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk