Stadgenoot header_996x201_1.jpg
Foto 2.jpg

Bilderdijkkade 36-hs, West

1053 VD Amsterdam
90 m2, 4 kamers

Open Huis

€ 425.000,- kosten koper

Open huis

Donderdag 19 januari 2017 om 17:00 tot 18:00 uur

Dinsdag 24 januari 2017 om 09:00 tot 10:00 uur

Om je voor een open huis aan te melden, moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer hier

Open Huis: donderdag 19 januari 17.00 - 18.00 uur
                   dinsdag 24 januari 09.00 - 10.00 uur

Sluitingsdatum biedingen: vrijdag 27 januari om 12.00 uur

Een 4-kamer appartement (90 m²) op de begane grond met een perfecte ligging. Dit appartement ligt namelijk aan de Bilderdijkkade. Je hebt vrij uitzicht op het water en woont vlakbij de Foodhallen en het centrum van de stad. De woning ligt ook nog eens op eigen grond, waardoor je niet te maken hebt met efpacht. Dat scheelt weer in de kosten.

Indeling je komt het appartement binnen in de hal waar je direct de woonkamer met open keuken in loopt. Bij de keuken zit de deur naar een tweede hal. Hier vandaan heb je toegang tot de drie slaapkamers, de inpandige berging, het toilet en de badkamer met douche.

Projectnotaris Notariskantoor Klein Binnenkade

Voorbehoud Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: www.stadgenoot.nl/account

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel West
Buurt Oud-West/De Baarsjes
Adres Bilderdijkkade 36hs
Postcode 1053 VD

Overdracht

Prijs € 425.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 136,13
Status Te koop
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
EPA certificaat C
Bijzonderheden
  • Eigen grond, geen erfpacht
  • Watermeter aanwezig
  • Wasmachineaansluiting in cv-ruimte
  • Wanden behangklaar
  • Plafonds gewit
  • Mechanische ventilatie
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden. Het sanering plichtige asbest is verwijderd.

Bouw

Bouwjaar 1900
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Aan rustige weg, Aan water, Nabij winkelcentrum, Vrij uitzicht
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamer(s) 3
Gebruikersoppervlakte circa 90 m2
Bruto oppervlakte circa 100 m2

Indeling

Woonlaag Begane grond
Vloerkwaliteit Kaal
Soort woning Appartement
Type woning Hoekwoning, Benedenwoning

Overig

Wijkbeheerder aanwezig Nee
Berging Berging in de woning
Verwarming CV-installatie uit 2003
Materiaal kozijnen Hout
Dubbel glas Volledig

West

Winkels, horeca en cultuur

Steeds meer Amsterdammers ontdekken West als deel van de stad waar het goed toeven is. De cafés en restaurants in de buurt van de De Clerqstraat, de Bosboom Toussaintstraat en de Jan Evertsenstraat trekken allang niet meer alleen buurtbewoners. De Overtoom heeft zich ontwikkeld tot dé woonwinkelstraat van Amsterdam. De Kinkerstraat, Bilderdijkstraat, Jan van Galenstraat en Bos en Lommerweg zijn de bekende winkelstraten van West. Grote publiekstrekker is de voormalige tramremise De Hallen met een foodmarkt en bioscoop. Direct ernaast ligt de Ten Katestraat met een goede dagelijkse markt. Voor internationale cultuur is er Podium Mozaïek aan de Bos en Lommerweg. In de gebouwen van de mooie Westergasfabriek kun je terecht voor films, muziekoptredens en kunst.

Bewoners

Woningen in West zijn klein vergeleken bij andere delen van de stad. 60 Procent is niet groter dan 60 vierkante meter. Er wonen in dit stadsdeel dan ook relatief minder gezinnen dan in Nieuw-West, Zuidoost of Noord. Opvallend is dat er in de groep 18-24-jarigen, vaak studenten, veel meer jonge vrouwen dan mannen in West wonen.

Vernieuwing

Rondom de voetbalvelden van VVA/Spartaan net buiten de ringweg A10 verrees in Bos en Lommer de nieuwe wijk Laan van Spartaan met sport-, onderwijs- en zorgfaciliteiten en 1.000 nieuwe woningen. Met de bebouwing van de Houthavens breidt de Spaarndammerbuurt uit met maar liefst 2.700 woningen. Rond 2020 zit de grootschalige vernieuwing van de Kolenkit erop en zijn de 2.500 woningen van deze voormalige probleemwijk vervangen door nieuwbouw of opgeknapt.

Ligging en bereikbaarheid

De NS-stations Sloterdijk en Lelylaan liggen in West, net als enkele bovengrondse metrostations. Verschillende tram- en buslijnen zorgen voor goede verbindingen met de rest van de stad, óók ‘s nachts. En met de auto is de westelijke ringweg nooit ver weg.

Oud-West/De Baarsjes

In Oud-West en ook in De Baarsjes zijn de afgelopen 20 jaar veel huurwoningen verkocht waardoor ook andere groepen bewoners zich hier konden vestigen. De meeste huishoudens bestaan uit één persoon, waaronder veel twintigers en dertigers.

Winkelen en uitgaan in De Baarsjes

De Jan Evertsenstraat is tegenwoordig een aantrekkelijke winkelstraat zonder de grote ketens en met een keur aan speciaalzaken. Het initiatief ‘Geef om de Jan Eef’ van buurtbewoners en -ondernemers heeft de straat nieuw leven ingeblazen. Ook vind je er nu allerlei leuke cafés en restaurants. Het vernieuwde Mercatorplein gaat hierin mee. Met het restaurant op het plein en de leuke speelfontein is het hier goed toeven. De dagelijkse markt in de Vespuccistraat weerspiegelt het rustige multiculturele leven in deze wijk.

Recreatie en religie

Voor de zwemliefhebbers is er het Sportplaza Mercator, een met planten en struiken begroeid sportcomplex met 50-meterbad. Ook van buiten Oud-West en De Baarsjes komen gelovigen naar de enorme Westermoskee aan de Kostverlorenvaart in de Chassébuurt. Aan de andere kant van het water ligt er voor de jongste bewoners kinderboerderij en speeltuin De Zimmerhoeve. Het sfeervolle WG-terrein, dat voor een deel autovrij is, biedt onderdak aan kunstenaars, ateliers en galeries en is een dorpje in de buurt.

Oud-West: winkels, horeca en De Hallen

De Kinkerstraat is, net als andere delen van de Kinkerbuurt en de Da Costabuurt, in de jaren 80 deels nieuwgebouwd. Haaks op deze volkse straat met winkels van bekende ketens en veel zaken met culinaire producten uit alle windstreken, vind je de dagelijkse Ten Katemarkt. Om de hoek huist De Hallen in de voormalige tramremise. Met een bioscoop, de foodhallen, galeries en winkels trekt deze culturele hotspot meer bezoekers en allure naar de buurt. Veel hippe cafés, restaurants en winkels openen hun deuren. De nabijgelegen Bilderdijkstraat heeft een gedegen winkelassortiment. In de Jan Pieter Heijenstraat vind je een keur aan restaurants en leuke originele winkels. De Overtoom is een belangrijke toegangsweg naar het centrum, maar ook dé woonwinkelstraat van Amsterdam.

020 511 80 00 (optie 2)

Mercatorplein 49
1057 BZ Amsterdam

verkoop@stadgenoot.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk