Kopen header

Stappenplan voor kopers

Hoe gaat het kopen van een woning in zijn werk? We hebben het in tien stappen voor je opgeschreven. Van de eerste gesprekken en de bezichtiging tot het bieden op een woning en de definitieve koop.

Wil je alles tot in de details weten, lees dan de verkoopprocedures en -voorwaarden.

 1. Financieel advies

  Het is slim om vooraf te weten hoeveel je kunt lenen. Stadgenoot geeft je advies bij het zoeken naar onafhankelijke, erkende hypotheekadviseurs.
 2. Op de hoogte blijven

  Blijf automatisch op de hoogte van ons aanbod door een zoekprofiel aan te maken. Je krijgt dan jouw aanbod op maat, in je mailbox. Op je eigen account zie je de woningen die matchen met het jouw opgegeven profiel. Verder zie je in een oogopslag de bezichtigingen die je hebt bezocht en de biedingen die je hebt gedaan.
 3. Reageer op een woning

  Heb je een woning op het oog en wil je die bezichtigen? Laat dan via de website weten dat je geïnteresseerd bent. Bellen kan ook, naar ons verkoopkantoor via 020-5118000 (optie 2). Is de woning nog niet beschikbaar voor een bezichtiging, dan noteren we je gegevens en informeren we je wanneer het zover is. Bij veel belangstelling, organiseren we een bezichtiging met meerdere personen.
 4. Bezichtigen

  Wij werken met individuele bezichtigingen en open huizen. Welk type we inzetten hangt af van het soort woning en het aantal geïnteresseerden. Lees hierover meer in onze verkoopprocedures en -voorwaarden.
 5. Een bod uitbrengen

  Je brengt het bod uit met het online biedingsformulier, deze vind je terug onder mijn account.
 6. Onderhandelen

  Over de prijs en voorwaarden van de koop kun je onderhandelen. Je bent in onderhandeling als Stadgenoot reageert op je bod en voorwaarden. Die reactie kan een tegenvoorstel zijn of een acceptatie van het bod.
 7. Overeenstemming over de koop

  Als wij mondeling overeenstemming hebben bereikt over de prijs, opleveringsdatum en de ontbindende voorwaarden, is er sprake van koop. Wij leggen dat vast in een voorlopig koopcontract bij de desbetreffende projectnotaris. Een voorlopig koopcontract is bindend en heeft een bedenktijd, maar ook een boeteclausule. De koopakte dient binnen 1 week na overeenstemming getekend te worden.
 8. Financiering

  Om het contract definitief te maken moet eerst de financiering rond zijn. Je krijgt als koper automatisch een ontbindende voorwaarde voor de financiering. De ontbindende voorwaarden voor financiering vervallen vier weken na het tekenen van de koopovereenkomst.
  Wanneer de financiering in orde is, stuurt de financiële instelling (bank of hypotheekadviseur) de gegevens door naar de notaris. Het is belangrijk dat dit binnen twee weken na het vervallen van de ontbindende voorwaarden voor financiering gebeurt.
 9. Definitief koopcontract tekenen

  Zodra de projectnotaris alle benodigde stukken ontvangen heeft, wordt het definitieve koopcontract ondertekend. Het koopcontract wordt ook wel transportakte of leveringsakte genoemd. Na betaling van de koopsom en inschrijving van de transportakte bij het kadaster, ben je eigenaar van de woning.
 10. Eindinspectie

  Kort voor de overdracht bij de notaris, ga je samen met onze verkoopmakelaar naar de woning om te bekijken of alles volgens afspraak wordt opgeleverd. Je noteert samen de meterstanden van water, elektriciteit en gas en geeft die zelf door aan de betreffende leveranciers. Ook ontvang je de sleutels. Vanaf dat moment ben je direct aansprakelijk voor de woning.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 15-04-2016

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk