Kopen header

René kocht op KNSM-eiland

René van Heijningen huurde lange tijd een sociale huurwoning in een drukke winkelstraat in Oud-West. Een jaar of twee geleden ging het kriebelen. Hij wilde meer ruimte én comfort. Overstappen naar vrije sector huur was een mogelijkheid, maar waarom niet kopen? Met een nuchter enthousiasme vertelt René over zijn zoektocht, de ‘vangst’ en de verbouwing waar hij midden in zit.

En die verbouwing is precies de reden dat wij niet bij hem thuis afspreken. “Zullen we elkaar ontmoeten bij de Kompaszaal?”, vraagt René als we hem bellen voor een afspraak. Kompaszaal zit om de hoek van René zijn nieuwe huis. Bij binnenkomst, word je gegrepen door de ruimte en de sfeer. Wat een gave locatie.

 NB juli_beeld compilatie Rene.jpg

 

'Ik flirtte zelfs nog even met Rotterdam'

We settelen ons buiten op het terras met koffie. Voor we het weten zitten we gezellig te praten. “Ik heb er bijna twee jaar over gedaan om een geschikt huis te vinden. Wel was mij vrij snel duidelijk dat ik niet binnen de 19e-eeuwse schil moest zoeken. Dan kon ik wel kopen, maar dan zou ik er in ruimte en comfort nauwelijks op vooruit gaan. Mijn scoop was breed. Ik flirtte zelfs even met Rotterdam. Daar koop je veel meer huis voor je geld. Gelukkig realiseerde ik me op tijd dat het toch wel fijn is als ik mijn vrienden en familie in de buurt heb en mijn werk dichtbij. Hier op KNSM-eiland vond ik uiteindelijk wat ik zocht. Een redelijk betaalbaar en lekker ruim huis. En het is hier zo heerlijk rustig. Het eerste waar ik wakker van werd, waren de vogels.”

Hier wordt nog gegroet

René zocht voornamelijk via de site van Stadgenoot. “Lekker overzichtelijk. Prettig ook de manier waarop ik behandeld werd door de medewerkers van Stadgenoot. Het was vertrouwd en dat gaf mij een goed gevoel om bij deze partij mijn eerste eigen huis te kopen.” Uiteindelijk vond René hét appartement op het Barcelonaplein. In februari kreeg hij de sleutel. Af is het nog niet. Toch geniet hij al volop van zijn huis, de locatie en het uitzicht: water of binnentuin. In twintig minuutjes fietst hij naar zijn werk op de Herengracht. “Ideaal! En weet je wat ook leuk is? Toen ik laatst met mijn reiskoffer aan kwam lopen, zei een buurvrouw – die ik helemaal niet kende – “welkom thuis”. Hier wordt nog gegroet!”

Na het interview zijn we – op aanraden van René – nog even bij het appartementencomplex gaan kijken. Mooi! De woningen omsluiten in ronde vorm het groene binnenhof. De indrukwekkende smeedijzeren poort is enerzijds de opening naar het water en anderzijds de toegang tot het hof. Begrijpelijk dat René hier als een blok voor viel. Wat een leuk stuk Amsterdam.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 04-04-2016

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk