Kopen header

Floor's vader kocht een huis

Je bent jong, studeert in Amsterdam en bent op zoek naar woonruimte. Dan kun je met andere studenten gaan huren of iets voor jezelf zoeken. Hoe dan ook, geen eenvoudige missie. Zo was het ook bij Floor Keizer. Samen met haar vader had ze al het nodige bekeken, maar het was steeds niet naar wens. “Bij één huis ontbrak zelfs de keuken.”

Toen het begin van het nieuwe studiejaar zich aandiende, moesten er spijkers met koppen geslagen worden. Vader Kees besloot een huis voor zijn dochter te kopen. “Misschien dat op termijn mijn andere kinderen er ook gebruik van kunnen maken”, vertelt hij. “Het is een goede investering en met deze koop ben ik maandelijks goedkoper uit dan dat ik wat voor Floor had moeten huren.”

Compilatie NB_vader dochter.jpg 

 

Snelle beslissers

“Waarom dit huis?”, vragen we Floor. “Ik studeer HBO verpleegkunde naast de VU en heb al in deze buurt gewoond. Het beviel me en ik wilde graag in Buitenveldert blijven. Ook omdat ik misschien weer stage moet lopen in de VU en dat is wel eens ’s nachts. Eng? Nee, helemaal niet. Deze buurt voelt voor mij heel veilig. Maar goed, op een vrijdag zijn we rondjes door de buurt gaan rijden om te kijken waar wat te koop stond. Dat kan ik iedereen aanraden. Je krijgt gelijk een gevoel bij de buurt. Dit huis leek ons wel wat. Maandag belden we voor een afspraak, dinsdag gingen we kijken en woensdag heeft mijn vader gekocht.” En nu is het zover. De klusspullen staan in de woonkamer en broodjes en fris in de gang.

Fijn zo’n vader met twee rechterhanden

Leuk huisje! Op de begane grond in een kleinschalig appartementengebouw in Buitenveldert. Slaapkamer, badkamer met toilet en een woonkamer met open keuken. En een tuin! “We gaan nog wel wat muurtjes wegbreken voor wat extra ruimte en er komt een nieuwe keuken in. Verder is het een keurig huis. Opvallend zelfs, vergeleken met andere corporatiewoningen die we bekeken hebben”, zegt Kees. “Dit huis is precies groot genoeg. Ik ben er echt heel blij mee”, zegt Floor tot slot met een grote glimlach.

Kopen voor je kind gebeurt steeds vaker

Woonmakelaar Rogier Bouman van Stadgenoot ziet dat ouders hun kind steeds vaker helpen bij het kopen van een huis. “Ik denk dat dit jaar bij 2 tot 3 op de 10 aankopen ouders helpen bij de koop. Ze bieden financiële steun of nemen de volledige financiering op zich. De gunstige schenkingsregeling stimuleert dit. Ouders kunnen het huis zelfs gewoon op naam van hun kind zetten. Het huis wordt niet aangemerkt als vermogen. Kinderen worden dus niet gekort op hun studiefinanciering.”  

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 04-04-2016

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk