Kopen header

We waren op slag verliefd

Je zoekt een woonplek in Amsterdam. Vrije sector huur is te duur en voor sociale huur moet je heel lang staan ingeschreven. Wat doe je dan? Dan koop je heel voordelig een huis via Stadgenoot. Zo dachten Edwin (28 jaar) en Kim (25 jaar) ook.

Tijdens een open dag werden ze op slag verliefd op een geweldig appartement in Amsterdam Noord. Ik bezoek het stel in hun nieuwe huis. In hun kluskleren aan een zelf in elkaar geflanste eettafel vertellen ze enthousiast hun verhaal.

 Tevreden kopers Stadgenoot

We waren ons studentenhuis ontgroeid

Edwin: “Al voor ik Kim leerde kennen, oriënteerde ik me op de woningmarkt. Ik had me ingeschreven voor de nieuwsbrieven van ikwil020wonen.nl en een paar woningcorporaties. Kim en ik leerden elkaar 2 jaar geleden kennen via Tinder. Een geweldige match. Dit heeft het woningzoekproces versneld. Zeker omdat we nu allebei werken en daarmee ons studentenhuis ontgroeid zijn. Toen we tijdens de open dag in de Groetstraat gingen kijken, waren we gelijk verkocht. Dit huis op de begane grond heeft alles wat we zochten: genoeg ruimte en een heerlijke tuin op het zuiden.”

Nu kopen is slim

Edwin heeft het huis op zijn naam gekocht. “Met deze lage rentestand is het echt heel gunstig om nu te kopen. Je investeert in je toekomst en je maandlasten zijn niet hoger dan als je een huis huurt! Het hele aankooptraject hebben we als heel prettig ervaren. Daniëlle van Stadgenoot is aardig, behulpzaam en open. We hebben veel gehad aan haar tips.”  

Alles helemaal naar onze smaak

Het feit dat deze voormalige huurwoning redelijk uitgekleed was, vonden Kim en Edwin juist een groot voordeel. “Nu konden we het hele huis, inclusief keuken en badkamer, naar onze smaak afwerken en inrichten. Zo hebben we de keuken verplaatst, waardoor hij onlosmakelijk onderdeel uitmaakt van onze woonkamer. Perfect, want koken is een grote passie van ons. ”Kim is kok en Edwin was vroeger kok. Nu werkt hij als casemanager voor het Legers des Heils en helpt hij mensen die zelf hun zaakjes niet meer op de rit kunnen krijgen.  

Hulp helpt

“Gelukkig hebben we veel hulp van familie en vrienden gekregen en is er een klusjesman die het vakwerk voor ons doet.” Het resultaat is al goed zichtbaar. Er ligt een mooie vloer, de toiletruimte is gloednieuw en de badkamer wordt op het moment van het interview opnieuw betegeld. “Over een maand gaan we verhuizen. We hebben er enorm veel zin in!”

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 04-04-2016

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk