Kopen header

Voorrang voor huurders

Waarom verkoopt Stadgenoot eigenlijk woningen? Als wij een woning verkopen, kunnen we met de opbrengst een nieuwe huurwoning bouwen. Met de huizenprijzen van de laatste tijd, kunnen we zelfs twéé nieuwe huurwoningen neerzetten als we er één verkopen. Zo ontstaat er extra woonruimte in de stad.

In het ideale geval is de koper iemand die op dit moment bij ons huurt. De woning die hij of zij achterlaat, kunnen we dan aanbieden aan een woningzoekende. Een klein deel van onze huurders kan en wil best kopen, maar door de gekte op de huizenmarkt komen ze er bijna niet tussen. Daarom hebben we besloten onze huurders voortaan voorrang te geven boven andere geïnteresseerden.

Hoe werkt het?
Als wij een woning op de website zetten, kan iedereen (huurders en niet-huurders) reageren. Daarna organiseren wij een open huis dat alleen toegankelijk is voor mensen die van Stadgenoot huren. Zij kunnen dan een bod uitbrengen. De woning wordt dan verkocht aan degene met het beste bod voor Stadgenoot. Komt er geen (acceptabel) bod uit deze bezichtiging, dan organiseren we een nieuw open huis dat voor iedereen toegankelijk is.

Als er geen huurders zijn die in eerste instantie op de woning reageren, komt er direct een open huis dat voor iedereen toegankelijk is. Die kans is relatief groot, omdat er maar een beperkt aantal huurders is dat kan kopen.

Voorwaarden
Aan deze voorrangsregeling is wel een aantal voorwaarden verbonden:

  1. U woont in een huurwoning van Stadgenoot en staat genoemd op het huurcontract.

  2. U hebt geen tijdelijk huurcontract.

  3. Bij de eerste bezichtigingsronde nodigen wij alleen huurders van Stadgenoot uit. De woning wordt gegund aan degene met het beste bod.

  4. U bent zelf aanwezig tijdens de bezichtiging.

  5. Stadgenoot bepaalt voor welke koopwoningen de voorrangsregeling geldt.

  6. De voorrangsregeling geldt alleen als deze in de aanbiedingstekst vermeld wordt.

  7. U kunt niet meedoen aan de regeling als er overlastklachten of vermoedens van onderhuur voor uw huidige woning zijn.

  8. Bij de ondertekening van de voorlopige koopovereenkomst tekent u een verklaring dat u afstand doet van uw huurcontact.

  9. U gaat zelf minimaal een jaar in de koopwoning wonen.

  10. Stadgenoot behoudt het recht van gunning.  

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 26-01-2018

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk