Kopen header

Stappenplan

Wanneer je woont in een complex waarin Stadgenoot woningen kan verkopen ziet de procedure er zo uit:

  • Je verzoek wordt intern voorgelegd. We bekijken of wij de woning te koop wilt aanbieden of dat wij de woning zelf in bezit willen houden.
  • Eén van de Woonmakelaars van Stadgenoot neemt telefonisch contact met je op om de uitkomst hiervan te laten weten. Willen wij de woning verkopen? Dan geven wij je direct een indicatie van de prijs door.
  • Vervolgens maken wij een afspraak bij jou thuis om je verder te informeren over de procedure en de mogelijkheden. Ondertussen kun je met deze prijsindicatie in gesprek gaan met een financieel adviseur. De adviseur vertelt je of de eventuele aankoop financieel haalbaar is.
  • Geeft de financieel adviseur een positief advies? Dan schakelen wij een externe taxateur in. Aan de hand van het taxatierapport ontvang je een definitieve aanbieding. Valt de getaxeerde waarde onder de € 220.000,-? Dan ontvang je 5% korting op de taxatiewaarde. Bij een taxatiewaarde vanaf € 220.000,- ontvang je geen korting. 
  • De definitieve aanbieding is één maand geldig. Binnen deze termijn laat je ons weten of je de aanbieding accepteert.
  • Vervolgens vindt een technische inspectie plaats zodat de woning bij levering aan alle voorwaarden voldoet, die gesteld zijn in het convenant Verkoop Sociale Huurwoningen.
  • De volgende stap is het tekenen van de koopovereenkomst. Deze tekenen we binnen twee weken na de acceptatie bij een projectnotaris van Stadgenoot. Je koopt de woning onder voorbehoud van financiering. Dit betekent dat je vanaf het moment dat je de koopovereenkomst tekent 4 weken de tijd hebt om de financiering rond te krijgen. Binnen 6 weken na ondertekening vindt de levering plaats en ben je officieel eigenaar van je woning.

 

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 03-01-2018

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk