Buurten en Wijken

Klustips

Werk veilig
Werk alleen aan de elektriciteitsinstallatie als er géén spanning op staat. Controleer eerst met een goede spanningzoeker of het installatiepunt spanningsvrij is. Het kan namelijk voorkomen dat een stopcontact is aangesloten op een andere groep dan u denkt.
Als u méér contactdozen aanlegt of geluidsapparatuur gaat aansluiten gebruik dan een stevige kabel van de goede kleur en soldeer de verbindingen of gebruik kroonsteentjes. Isoleer de verbindingen altijd goed.
Als er leidingen zijn die via een aparte groep zijn gezekerd, dan zijn deze bedoeld voor de aansluiting van een wasmachine of droger. Laat de aansluiting van deze apparaten bij voorkeur aan een vakman over.

Spijkeren en boren
Wees voorzichtig met het spijkeren en boren in wanden en vloeren. Alle elektraleidingen, diverse water- en afvoerleidingen en eventuele vloerverwarmingsleidingen zijn namelijk weggewerkt in de wanden en vloeren. Wees daarom voorzichtig met het boren en spijkeren in wanden, vloeren en plafond. Let op: gebruik altijd een leidingzoeker voor u gaat boren of spijkeren. Veroorzaakte schade moet u zelf herstellen.


Hang- en sluitwerk

Wij raden u aan om het hang- en sluitwerk goed te onderhouden om vroegtijdige reparatie of vervanging te voorkomen. Dit onderhoud bestaat onder meer uit:

  • Het vastdraaien van schroeven, scharnieren en sloten.
  • Het smeren van scharnieren met vaseline en sloten en cilinders met grafiet of met Teflonspray.
  • Het terugslaan van omhoog gekomen scharnierpennen.
  • Het vastdraaien van schroeven of bouten van uitzetters, grendels, deurbeslag, het eventueel vervangen van kapotte onderdelen.

 

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 27-11-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk