Buurten en Wijken

Zelf klussen

Wilt u iets veranderen of verbeteren in uw woning? Dan bent u daar zelf verantwoordelijk voor. Het moet wel deskundig gebeuren. Lees deze informatie goed door voordat u met klussen begint. Dan weet u precies waar u aan toe bent.

Aanvragen

Voor de meeste klussen in huis moet u vooraf toestemming vragen aan Stadgenoot. Voor sommige klussen hebt u geen toestemming nodig, zoals voor schilderen, behangen, en gordijnrails ophangen. Ook voor veranderingen die voor minder dan € 50,- ongedaan gemaakt kunnen worden is ook geen toestemming nodig. In sommige gevallen is er voor een aanpassing in uw huis een vergoeding mogelijk, die krijgt u als u verhuist.  

Dit aanvraagformulier geeft precies aan waarvoor u wel en geen toestemming moet vragen en of u een vergoeding kunt verwachten. 

Als u geen toestemming vraagt, loopt u een risico. Wij kunnen u verplichten de aanpassing ongedaan te maken.

Tien regels waar uw klus altijd aan moet voldoen

  1. De aanpassing wordt bouwkundig en technisch goed uitgevoerd.
  2. De veiligheid is gewaarborgd.
  3. De aanpassing maakt de woning niet slechter verhuurbaar.
  4. De aanpassing veroorzaakt geen vermindering van woningwaarderingspunten.
  5. De aanpassing onderhoudt en verzekert u zelf.
  6. De aanpassing veroorzaakt geen (geluids)overlast voor buren.
  7. De aanpassing is niet in strijd met de wet of tegen regels en voorschriften van nutsbedrijven (gas-, elektra- en waterleveranciers).
  8. Als een vergunning van de gemeente nodig is, regelt u die zelf.
  9. Als u in een complex woont met een Vereniging van Eigenaren (VvE), neemt u eerst contact op met Stadgenoot. Wij vragen toestemming aan de VvE.
  10. Voor aanpassingen in een gemeente- of rijksmonument vraagt u altijd toestemming aan Stadgenoot.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 27-11-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk