Buurten en Wijken

Vakantieverhuur

Het is verboden om de woning die u huurt van Stadgenoot te verhuren aan bijvoorbeeld toeristen.


Woning verhuren als vakantieverblijf

De gemeente heeft regels opgesteld over verhuur van woningen als vakantieverblijf of Bed & Breakfast. Woningcorporaties staan vakantieverhuur niet toe. Doet u dit wel en wordt u betrapt dan raakt u uw woning kwijt. Deze vorm van verhuur is namelijk woonfraude.


Regels Stadgenoot

Stadgenoot vindt het verhuren van corporatiewoningen aan toeristen woonfraude. Bovendien geeft het overlast aan de andere bewoners van een portiek of galerij. Mensen die op vakantie zijn gedragen zich anders dan gewone huurders van een woning. Ze realiseren zich vaak niet dat de woningen gehorig zijn. Voor de vaste bewoners van een portiek is het vervelend om steeds andere, onbekende gezichten in het portiek tegen te komen. Door een woning als vakantieverblijf of Bed & Breakfast te verhuren hebben de hoofdhuurders extra inkomsten. Terwijl het woningen zijn die door Stadgenoot  tegen een lagere prijs dan de marktprijs verhuurd worden. Daarnaast krijgen huurders vaak huurtoeslag.


Harde aanpak

Ons Team Woonfraude treedt hard op tegen illegale onderhuur. Als blijkt dat een huurder zijn woning doorverhuurt, beëindigen wij het huurcontract. Ook eisen wij het geld dat verdiend is terug. En heel vervelend: u ontvangt geen 'verklaring van goed huurdersgedrag'. U maakt dan geen kans meer op een sociale huurwoning. Bij woonfraude kan zowel Stadgenoot als de gemeente Amsterdam via een dwangbevel boetes opleggen tot wel € 20.500,-.


Melden van vakantieverhuur

Denkt u dat een Stadgenootwoning als vakantieverblijf of Bed & Breakfast verhuurd wordt? Laat het ons weten:

We behandelen alle meldingen vertrouwelijk en, als u wilt, anoniem. U hoeft ook niets te bewijzen. Wij starten ons eigen onderzoek. U mag uw contactgegevens wel doorgeven. Wij kunnen u dan om extra informatie vragen en u op de hoogte houden.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 27-11-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk