Buurten en Wijken

Inbraak

Inbraak is heel vervelend. Als er ingebroken wordt, belt u altijd meteen de politie.

Soms moet er een noodvoorziening getroffen worden, zoals een tijdelijk slot. De politie kan u helpen dat te regelen of u doorverwijzen. De kosten van een noodvoorziening zijn voor uw rekening. Mogelijk kunt u ze verhalen op uw inboedelverzekering. Zo snel mogelijk volgt een definitieve reparatie door Stadgenoot. Neem daarvoor contact op met de klantenservice. Om de kosten van de definitieve reparatie vergoed te krijgen, moet u aangifte doen van de inbraak, óók als het de gezamenlijke toegangsdeur van het trappenhuis betreft. Soms kan dat bij de politie die langskomt, soms moet u daarvoor naar het politiebureau. Het proces verbaal van de aangifte (of een kopie) moet binnen vier weken bij Stadgenoot worden ingeleverd.

Enkele anti-inbraaktips

Gaat u op vakantie? Bescherm uw woning dan zo goed mogelijk tegen inbraak.

 • Breng buren of vrienden op de hoogte zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden. Geef ook aan waar en hoe u te bereiken bent. Zorg ervoor dat zij in geval van nood uw woning in kunnen met een reservesleutel.
 • Laat uw post achter de deur weghalen en uit het zicht leggen.
 • Zorg voor een bewoonde indruk. Houd gordijnen open, maar laat ze 's avonds sluiten als u dit normaal ook doet.
 • Laat planten op de vensterbank en het balkon staan. Vraag buren/kennissen om uw planten af en toe water te geven. Net als uw tuin (indien van toepassing).
 • Inbrekers houden niet van verlichting. Zorg voor voldoende buitenverlichting; vaak wordt ingebroken aan de achterzijde. Denk bijvoorbeeld aan een lamp met een schemerschakelaar of een bewegingsmelder.
 • Gebruik een tijdschakelaar voor de verlichting van uw woning. Dit is een schakelaar met een ingebouwde klok, die op een van tevoren vastgesteld tijdstip, of een reeks ingestelde tijdstippen, de verlichting in- of uitschakelt.
 • Vermeld niet op internet (bijvoorbeeld Twitter, Facebook, blogs) dat u afwezig bent. Inbrekers kijken niet alleen door het raam of u thuis bent. Internet is een belangrijke informatiebron om te checken wie er met vakantie of even weg is.
 • Houd de boodschap op uw voicemail of antwoordapparaat neutraal. Spreek niet over uw (langdurige) afwezigheid.
 • Doe alle ramen en deuren dicht en op slot als u niet thuis bent.
 • Laat geen waardevolle spullen in uw woning in het zicht liggen.

Toch ingebroken?

Als er toch bij u is ingebroken, kunt u het volgende doen:

 • Bel eerst de politie: 0900 - 8844.
 • Neem daarna contact op met Stadgenoot.
 • Indien nodig plaatsen wij een noodvoorziening in uw woning. Binnen 4 weken hebben wij een kopie van het proces verbaal nodig. Zodra die bij ons binnen is, wordt u binnen 3 werkdagen gebeld voor het maken van een afspraak voor het definitief herstel.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 01-12-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk