Buurten en Wijken

Calamiteiten

Brand, extreme wateroverlast, een gasexplosie. Natuurlijk hopen we dat het u nooit overkomt. Maar wat als het toch gebeurt?

Hoe komt u aan informatie?

Als er in de buurt iets gebeurt wilt u uiteraard zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is. Om heel snel meer te weten kunt u kijken op meldingen 112 of het nieuws volgen.

Twitter

Stadgenoot zal  zo snel mogelijk via Twitter laten weten dat ze op de hoogte is van een calamiteit. Meer informatie is op korte termijn meestal niet te geven.

Na de eerste uren

Bent u direct betrokken bij een calamiteit dan zal Stadgenoot u informeren over wat er gaat gebeuren. Op de website van Stadgenoot zal vanaf de eerste werkdag na een calamiteit informatie beschikbaar zijn.

Wat moet u doen bij een calamiteit?

1. Politie, brandweer en Stadgenoot
Neem zo snel mogelijk contact op met de brandweer, de politie en Stadgenoot:

  • Telefoonnummer brandweer/politie/ambulance bij SPOED: 112
  • Telefoonnummer Stadgenoot: 020 - 511 8000 (24 uur per dag)

Bij een calamiteit zijn brandweer en politie meestal snel ter plaatse. Voor ondersteuning aan betrokkenen wordt in de meeste gevallen Stichting Salvage ingeschakeld. Een medewerker van Salvage gaat direct naar de plek des onheils toe. Als een woning bijvoorbeeld (tijdelijk) onbewoonbaar is, regelt Salvage noodopvang voor de eerste 24 uur.

2. Inboedelverzekering
Neem ook zo snel mogelijk contact op met uw inboedelverzekeraar. U meldt wat er aan de hand is en zet op die manier direct de schadeafhandeling in gang. Ook noodopvang of vervangende huisvesting is vaak via uw inboedelverzekering geregeld. Informeer daarnaar. Vaak kunt u op kosten van de verzekering tijdelijk in een hotel of pension verblijven.

3. Gemeentelijk Noodverblijf
Als u niet terug kunt in uw woning, regelt Stichting Salvage noodopvang. Als dat onverhoopt niet gebeurt en ook uw verzekering geen hotelkosten vergoedt, dan kan bekeken worden of er mogelijkheden zijn in het Gemeentelijk Noodverblijf Amsterdam: Nicolaas Witsenkade 22 (020 - 251 4230).

Terug in uw woning

Politie en brandweer bepalen wanneer u weer uw huis in mag. Soms mag u even kort wat spullen uit uw woning halen. Neem dan uitsluitend de belangrijkste spullen mee:

  • Portemonnee, identiteitsbewijs, verzekeringspapieren
  • Mobieltje
  • Kleding, toilettas, sieraden

Let op!

Gebruik nooit etenswaren of medicijnen die uit een ruimte komen waar brand is geweest.

Wat doet Stadgenoot?

Stadgenoot begint zo snel mogelijk met de herstelwerkzaamheden en houdt u daarvan op de hoogte.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 27-11-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk