Buurten en Wijken

Woon veilig en legaal

Veilig wonen, dat willen we allemaal. Daar kunt u zelf heel veel aan doen. Deze informatie gaat over het voorkomen van brand, inbraak en koolmonoxidevergiftiging. Daarnaast leest u wat wij doen om woonfraude tegen te gaan.

Oplichters

Het komt wel eens voor dat oplichters proberen uw woning binnen te komen. Dat kan zijn doordat ze Stadgenootkleding dragen. Of doordat ze zich voordoen als medewerker van Stadgenoot. Of als iemand die in opdracht van Stadgenoot werkzaamheden uit komt voeren. Als we een bedrijf opdracht geven om namens Stadgenoot werkzaamheden in uw woning uit te voeren dan laten we u dat altijd van te voren weten. Vertrouwt u het niet, vraag dan naar het legitimatiebewijs van de medewerker. De medewerkers kunnen zich altijd legitimeren. U kunt hierover ook altijd de politie en Stadgenoot bellen.

Koolmonoxide

Verbrandingstoestellen, zoals geisers, kachels en cv-installaties, moeten altijd goed onderhouden worden. Als ze eigendom van Stadgenoot zijn, doen wij dat, anders bent u daar zelf voor verantwoordelijk. Tussen twee onderhoudsbeurten in kan er altijd iets misgaan. Er kan bijvoorbeeld lekkage in een afvoerpijp ontstaan. Door vervuiling kan het gebeuren dat het gas onvolledig verbrandt. Het gevaar is dat er dan koolmonoxide vrijkomt. Dat is een giftig gas. Het is kleurloos en reukloos en kan leiden tot  misselijkheid, hoofdpijn of erger. Het gevaar is het grootst bij oude gaskachels en open geisers. Als u die hebt, moet u extra alert zijn. Zorg altijd voor goede ventilatie. En let op de vlam in de geiser of de kachel. Deze hoort blauw te zijn. Als koolmonoxide vrijkomt is de vlam oranje in plaats van blauw en ook hoger dan normaal. Ook beslagen ramen kunnen een teken zijn van koolmonoxide in een ruimte. Bel dan altijd Stadgenoot.

Voor een veilig gevoel kunt u het beste een koolmonoxidemelder ophangen. Die gaat piepen als er koolmonoxide in de ruimte is. Zo'n melder koopt u voor een paar tientjes bij de bouwmarkt of via internet.

Woning doorverhuren: verboden

In Amsterdam zijn er regels om de schaarse woningen eerlijk te verdelen. Wie in Amsterdam een woning huurt, moet zich aan deze regels houden. Een woning doorverhuren of onderhuren is niet toegestaan. In sommige gevallen kunt u wel  huisbewaring regelen.

Ons Team Woonfraude treedt hard op tegen illegale onderhuur, ook pakken zij hennepteelt aan. Lees meer over de strijd tegen woonfraude en wat u kunt doen om ons te helpen. 

Cameratoezicht

In een aantal trappenhuizen hebben wij cameratoezicht. De installatie neemt zowel beeld als geluid op. De opnamen worden na vier weken verwijderd dan wel na afhandeling van geconstateerde incidenten. Lees hier ons protocol cameratoezicht.

 

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 25-04-2018

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk