Buurten en Wijken

Opzeggen

Als u de huur hebt opgezegd en gaat verhuizen, wilt u er dan voor zorgen dat de woning schoon, leeg en netjes is. Wij komen bij u langs voor een vooropname om afspraken te maken over de oplevering van uw woning. Wanneer de huur eindigt, komen wij bij u langs voor een eindopname.

Uw huur opzeggen gaat via het opzegformulier op onze website. Zodra wij uw opzegging ontvangen, maken we een afspraak voor de vooropname van uw woning. Een medewerker van Stadgenoot komt bij u langs, loopt met u de woning door en maakt van dit bezoek een rapport op. De nog uit te voeren werkzaamheden nemen jullie samen door, eventuele overname wordt besproken en jullie maken afspraken over hoe de woning opgeleverd wordt. Wij gaan er vanuit dat u zelf de werkzaamheden uitvoert. Lukt dit niet, dan doet Stadgenoot het, maar dan zijn hier wel kosten aan verbonden.
Bij een aanpassing aan uw woning, die in het verleden is goedgekeurd, wordt bekeken of deze goed onderhouden is. Als het onderhoud niet voldoet, verwachten wij dat u dit herstelt.
Als Stadgenoot de verandering niet eerder heeft goedgekeurd, kijken we hoe die is uitgevoerd en onderhouden. Wij kunnen om veiligheidsredenen vragen de verandering ongedaan te maken.
Lees na welke voorwaarden wij hanteren bij een aanpassing. 

Welke losse spullen mag u achterlaten?

Stadgenoot neemt geen vloerbedekking, gordijnen, of andere losse spullen over. Alle spullen die na het einde van de huurperiode in de woning achterblijven, worden verwijderd. Stadgenoot heeft geen bewaarplicht en u hebt geen recht op schadevergoeding. De verwijderkosten brengt Stadgenoot bij u in rekening.

Vloerbedekking
Zelf vloerbedekking verwijderen is niet toegestaan als uw woning voor 1994 gebouwd is en nog niet gecontroleerd is op asbest. Want onder de vloerbedekking kan asbest zitten. Of dat bij u het geval is, hoort u bij de vooropname. U moet de vloerbedekking dan laten liggen. Als u de vloerbedekking zonder toestemming toch weghaalt, loopt u een flink financieel risico. Bij het verwijderen kan namelijk asbest in de woning en het trappenhuis terecht komen. De kosten om alles te saneren, worden dan op u verhaald. Dat kan in de duizenden euro's lopen.

Vergoeding van Stadgenoot voor uw verbetering

Het is mogelijk dat u een vergoeding krijgt voor bepaalde zelf aangebrachte veranderingen, zoals centrale verwarming, isolatieglas of een dakkapel. Dat doet Stadgenoot alleen als u vooraf toestemming voor de aangebrachte verandering hebt gekregen en het allemaal volgens onze kwaliteitseisen is uitgevoerd. Hoe langer geleden de aanpassing is verricht, hoe minder geld u ervoor krijgt. Bij de vooropname kunt u hiernaar vragen. Raadpleeg het aanvraagformulier voor de aanpassingen waar Stadgenoot een vergoeding voor overheeft.
Bunt u het niet eens met de beslissing van onze medewerker? Neem dan binnen drie werkdagen contact met ons op. Da manager van de afdeling woningverhuur kan dan de beoordeling heroverwegen. Hiervan stellen wij u schriftelijk op de hoogte. 

Zelf geplaatste keuken meeverhuizen

Uw zelf geplaatste keuken kunt u meenemen als u gaat verhuizen. U moet de huurwoning wel in goede staat en compleet achterlaten. Als u dus een keuken meeneemt, moet u een andere keuken die voldoet aan de eisen van Stadgenoot terugzetten.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 14-11-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk