Buurten en Wijken

Verhuizen

U wilt verhuizen. Wat nu? Wat kunt u van Stadgenoot verwachten? Wat moet u doen met veranderingen die u hebt aangebracht in uw woning? Wat mag blijven zitten en wat moet u weghalen?

Hoe kan ik mijn huur opzeggen?

De huur van uw woning kunt u gemakkelijk opzeggen via ons opzegformulier. U hebt altijd een opzegtermijn van één maand. Het is voor uw woning niet nodig te wachten tot het begin of einde van de maand. U mag namelijk elke dag van de maand opzeggen. Wilt u weten waar u aan toe aan toe bent, lees dan de informatie nauwkeurig door. Na ontvangst van de opzegging nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak voor de vooropname.  Handige informatie over de vooropname hebben wij op een rij gezet

Huuropzegging bij overlijden

Wanneer u als nabestaande de huur wilt opzeggen bij overlijden, kan dit via het opzegformulier. Ook in deze situatie geldt een opzegtermijn van één maand. Hebt u meer tijd nodig om de woning leeg te maken, dan kunt u een langere termijn met ons afspreken. Als wij geen huuropzegging ontvangen of wanneer er geen nabestaanden zijn, eindigt de huur aan het einde van de tweede maand na het overlijden. Bij overlijden op bijvoorbeeld 3 september, stopt de huur op 30 november.

Niet aanwezig bij opname

Het kan zijn dat u niet in de mogelijkheid bent om de voor- en/of eindopname bij te wonen. Wilt u er dan voor zorgen dat iemand anders voor u aanwezig is? Het is belangrijk dat de aanwezige persoon een schriftelijke machtiging met uw handtekening bij zich te heeft. De machtiging wordt tijdens de inspectie afgegeven aan de aanwezige medewerker van Stadgenoot. De gevolmachtigde maakt tijdens de opname(s) namens u afspraken met ons over de oplevering van de woning. Bijvoorbeeld door ondertekening van het opnamerapport.

Parkeren

Ook uw parkeerplaats of garagebox kunt u eenvoudig opzeggen via het opzegformulier. In uw huurovereenkomst vindt u de opzegtermijn die met u is afgesproken. Meestal is dit één kalendermaand. Mocht u de parkeerplaats in combinatie met uw woning huren, dan kunt u dit samen in een formulier opzeggen. Voor zowel de woning als de parkeerplek wordt dezelfde einddatum gehanteerd. Als u een aparte parkeerplaats of garage huurt, dan ontvangen wij hier graag een aparte opzegging voor. Na de opzegging ontvangt u van ons de bevestiging met de definitieve einddatum. Voor het eind van de huurovereenkomst levert u de sleutels en handzenders in op ons kantoor. Wij maken dan zo snel mogelijk een eindfactuur op. Een garagebox moet altijd leeg en bezemschoon opgeleverd worden. De sleutels van de garagebox levert u in bij de eindopname die met u wordt ingepland.

Ga naar het opzegformulier om de huur op te zeggen.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 17-07-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk