Buurten en Wijken

Verhuisd

Wat u zelf moet regelen.

U gaat een woning huren bij Stadgenoot. Dat is goed nieuws. Maar voordat u van uw nieuwe huis kunt genieten, moet u eerst nog enkele zaken regelen.

Water, gas en elektra

De medewerker van Stadgenoot van wie u de huissleutels krijgt, neemt ook de meterstanden op (van water, gas en elektra). U ontvangt daarvan een kopie. Daarna moet u zelf gas en elektra aanvragen bij een leverancier naar keuze. Energietarieven vergelijken kan op verschillende websites, zoals energieprijzenvergelijken.com en energievergelijker.nl. Bewaar altijd een kopie van het aanvraagformulier. Als u Stadsverwarming hebt, wordt de warmte en het warme water geleverd door NUON. Voor water neemt u contact op met Waternet: 0900 - 9394.

Inschrijving bij de gemeente

Als u gaat verhuizen, moet u dit doorgeven aan de Dienst Basis Informatie (DBI) van de gemeente Amsterdam. Stadgenoot kan dat ook voor u doen. Bij het ondertekenen van uw huurovereenkomst kunt u aangeven wat uw voorkeur is. DBI stuurt u een verhuisbevestiging. Bewaar het document goed.

Adreswijziging

Laat familie en vrienden ruim op tijd uw nieuwe adres kennen. Stuur een kaartje of e-mail. Organisaties en bedrijven waar u klant bent, kunt u informeren met de Verhuisservice van post.nl. Met de Verhuisservice kunt u ook de post laten doorsturen van uw oude naar uw nieuwe adres. Regel dit het liefst al een maand voor uw verhuizing.

Schrijf u in bij WoningNet

U bent verhuisd, maar misschien is dat niet voor het laatst. Als u ooit nog eens in aanmerking wilt komen voor een sociale huurwoning, is het verstandig als u zich inschrijft bij WoningNet. Hoe langer u ingeschreven staat, hoe eerder u weer aan de beurt bent. Inschrijven kan eenvoudig via WoningNet.

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk