Buurten en Wijken

Tijdelijk iemand anders in uw woning

Gaat u op reis of tijdelijk ergens anders werken? Of trekt u bij uw partner in en wilt u de huur niet meteen opzeggen? Dan kunt u iemand anders op uw woning laten passen. Dat noemen we huisbewaring. Dit kan voor minimaal drie maanden en maximaal 1 jaar.

Voor huisbewaring hebt u altijd toestemming nodig van Stadgenoot. Na 1 jaar is het in bepaalde situaties mogelijk verlenging aan te vragen, wederom voor maximaal 1 jaar. Bij (proef) samenwonen en remigratie is verlenging niet mogelijk.  Na de afgesproken periode vertrekt de huisbewaarder uit uw woning. U keert dan terug of zegt de huur op. U kunt huisbewaring (en een eventuele verlening) aanvragen middels het aanvraagformulier huisbewaring.

Studenten

Voor studentenwoningen gelden aanvullende voorwaarden. De student die de huisbewaring aanvraagt moet tijdens de gehele periode van huisbewaring zelf studeren. Ook de huisbewaarder moet voltijdstudent zijn. De maximale periode is 1 jaar, verlenging is niet mogelijk. 

Vrije sector

Huurders in de vrije sector kunnen alleen huisbewaring aanvragen in verband met langdurig verblijf in het buitenland. Vuistregel: de verblijfsperiode is minimaal 3 maanden en maximaal 1 jaar.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 27-11-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk