Buurten en Wijken

Schoonmaken

Print Opslaan

Een opgeruimd portiek en een schone trap. Dat bepaalt heel erg of je prettig thuiskomt. In sommige wooncomplexen houden de bewoners zelf de algemene ruimtes schoon. In andere gevallen schakelt Stadgenoot een schoonmaakbedrijf in. Eventuele kosten worden doorberekend aan de huurders en zijn terug te vinden in de servicekosten.

Schoonmaakbedrijf

Met een maandelijkse bijdrage van maximaal € 10 per huishouden houdt een schoonmaakbedrijf het portiek en de trap schoon. In veel gevallen zijn deze kosten terug te vorderen via de huurtoeslag. Reken dit uit met een proefberekening.

Zelf doen

Als u samen met uw medebewoners de gemeenschappelijke ruimten schoon houdt, bespaart u kosten. De verantwoordelijkheid ligt dan bij u, onderling regelt u de schoonmaak, maakt u samen afspraken en houdt u het zelf bij. Wordt het niet goed schoongemaakt, dan schakelen wij eenmalig een bedrijf in. De kosten berekenen wij dan aan u door.

Aanvragen

Of u nu zelf de schoonmaak doet of het door een schoonmaakbedrijf uit laat voeren. U kunt er altijd een onderbouwde aanvraag voor indienen. Voor beide opties geldt dat zeventig procent van de bewoners het ermee eens moet zijn.
Na ontvangst van de aanvraag nemen we contact met u op en bespreken we met u de routing.

Afhandeling

Per brief ontvangen de bewoners  een voorstel, eventueel met de servicekostenbijdrage  inclusief een reactieformulier. Na het verstrijken van de reactieperiode wordt de balans opgemaakt en brengen we alle bewoners schriftelijk op de hoogte van de uitkomst.

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk