Buurten en Wijken

Schoonmaken

Een opgeruimd portiek en een schone trap. Dat bepaalt of je prettig thuiskomt. In sommige wooncomplexen houden de bewoners zelf de algemene ruimtes schoon. In andere gevallen schakelt Stadgenoot een schoonmaakbedrijf in. Eventuele kosten worden doorberekend aan de huurders en zijn terug te vinden in de servicekosten.

Schoonmaakbedrijf

Met een maandelijkse bijdrage van maximaal € 10 per huishouden houdt een schoonmaakbedrijf het portiek en de trap schoon. In veel gevallen zijn deze kosten terug te vorderen via de huurtoeslag, dit kunt u uitrekenen met een proefberekening van de belastingdienst.

Zelf doen

Als u samen met uw medebewoners de gemeenschappelijke ruimten schoon houdt, bespaart u kosten. De verantwoordelijkheid ligt dan bij u, onderling regelt u de schoonmaak, maakt u samen afspraken en houdt u het zelf bij. Wordt het niet goed schoongemaakt, dan schakelen wij eenmalig een bedrijf in. De kosten berekenen wij dan aan u door.

Aanvragen

Of u nu zelf de schoonmaak doet of het door een schoonmaakbedrijf uit laat voeren. U kunt er altijd een onderbouwde aanvraag voor indienen. Voor beide opties geldt dat zeventig procent van de bewoners het ermee eens moet zijn. Na ontvangst van de aanvraag nemen we contact met u op en bespreken we met u de routing.
Per brief ontvangen de bewoners  een voorstel, eventueel met de servicekostenbijdrage inclusief een reactieformulier. Na het verstrijken van de reactieperiode wordt de balans opgemaakt en brengen we alle bewoners schriftelijk op de hoogte van de uitkomst.

Afval

Huisvuil
U kunt uw huisvuil (restafval) kwijt in een afvalcontainer, of op vaste dagen buiten zetten. Ieder stadsdeel heeft andere regels en tijden voor het buiten zetten van huisvuil.
Hier vindt u hoe het bij u in de straat geregeld is. Kies uw stadsdeel en bekijk de Afvalwijzer. U kunt een boete krijgen wanneer u het huisvuil op de verkeerde dag of tijd buiten zet, de hoogte hangt af van de situatie. Zet geen los afval naast de afvalcontainers en breng chemisch afval naar de chemokar.

Grofvuil
Grofvuil is huisvuil dat te groot en te zwaar is voor de ondergrondse afvalcontainer of vuilniszak en geen schadelijke stoffen bevat zoals afgedankte meubels, matrassen en huishoudelijke apparatuur.
Ieder stadsdeel heeft andere regels voor het ophalen van grofvuil, die vindt u hier. Soms kunt u grofvuil op vaste dagen en tijden buiten zetten, of u moet een afspraak maken om het grofvuil op te laten halen.
Grofvuil kunt u ook zelf wegbrengen naar een van de afvalpunten van de gemeente Amsterdam. Deze geopend van maandag t/m zaterdag tussen 08.00 en 17.00 uur.

Ander vuil
Kijk voor meer informatie over omgaan met afval, afval scheiden, hergebruik en recycling, en de afvalpunten in Amsterdam op: www.amsterdam.nl/afval.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 27-11-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk