Buurten en Wijken

Overlast

In Amsterdam wonen we dicht op elkaar. Dat betekent: rekening houden met onze buren en een beetje tolerant zijn. Leven en laten leven. Daar draait het om. Deze informatie gaat over het voorkomen en tegengaan van burenoverlast. Ook geven we tips tegen overlast door ongedierte, van bedwantsen tot mieren en muizen.

Buren: leven en laten leven

In Amsterdam wonen veel verschillende mensen dicht op elkaar. Dat betekent dat we veel van elkaar kunnen zien en horen. Zorg voor een prettige sfeer door rekening met elkaar te houden. Wij hebben voor u op een rij gezet hoe u dat het best kunt doen.

Burenoverlast

Hebt u last van uw buren? Dan moet u eerst zelf proberen daar iets aan te doen.

Stappenplan aanpak burenoverlast

  1. Bespreek uw probleem eerst zelf met de buren die de overlast veroorzaken. Mensen weten vaak niet eens dat zij voor overlast zorgen. Bereid het gesprek goed voor en blijf vriendelijk en zakelijk. Zeg hoe u het graag zou willen en doe concrete voorstellen voor een oplossing.
  2. Bij beginnende burenruzie, kunt u contact opnemen met Stichting Beter Buren. Deze stichting kan proberen te bemiddelen. Bij overlast die voortkomt uit psychiatrische, drank- of drugsproblemen adviseren wij direct contact op te nemen met de politie of met het Meldpunt Zorg & Overlast. Ook als sprake is van bedreiging of intimidatie. Bel 020-2552914 voor het Meldpunt bij u in de buurt. Meld dergelijke klachten ook altijd schriftelijk aan Stadgenoot.
  3. Indien de burenoverlast blijft bestaan, kunt u Stadgenoot vragen te bemiddelen. Doe dat met een formulier Melding Burenoverlast. Na ontvangst van het formulier bepaalt Stadgenoot of de klacht in behandeling genomen wordt. We kunnen u ook doorverwijzen naar een andere instantie. Meld ernstige overlast ook altijd bij de politie.

Stadgenoot behandelt uitsluitend zaken waarbij sprake is van woonoverlast in de woning. Voor klachten over (jongeren)overlast op straat kunt u niet bij Stadgenoot terecht.

Meer informatie over burenoverlast.

Ongedierte voorkomen en bestrijden

Ongedierte in huis is niet zo fris. U voorkomt ongedierte door uw huis goed schoon te houden en ervoor te zorgen dat kleine beestjes niets te eten kunnen vinden.

  • Houd uw huis en omgeving schoon, vooral uw keuken- en voorraadkasten.
  • Bewaar eten in de koelkast of in goed afsluitbare voorraadbussen.
  • Gebruik een goed afsluitbare vuilnisemmer.
  • Voorkom dat dieren binnen kunnen komen. Denk ook aan uw schuur en kelder.

Hoe herkent u ongedierte en hoe komt u er vanaf?

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 27-11-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk