Buurten en Wijken

Serviceabonnement

Het is belangrijk dat uw huurwoning in goede staat is en blijft. Stadgenoot zorgt voor groot onderhoud. Voor klein onderhoud bent u zelf verantwoordelijk. Dat is zo vastgelegd in de wet. Hebt u geen tijd of zin om klein onderhoud te verrichten? Kies dan voor het gemak van het serviceabonnement. Voor een vast bedrag per maand nemen wij u veel werk uit handen.


Serviceabonnement

Met een serviceabonnement knappen wij allerlei kleine klussen in huis voor u op die u anders zelf zou moeten doen, zoals het maken van:

  • slecht functionerend hang- en sluitwerk van deuren en ramen,
  • loshangende schakelaars en stopcontacten,
  • lekkende kranen,
  • losse trapleuningen.

Het gaat hier om wat in de wetgeving het 'besluit kleine herstellingen' wordt genoemd. Voor die klussen betaalt u geen voorrijkosten en geen arbeidsloon of materiaalkosten. Een serviceabonnement kost € 8,01 per maand (prijspeil juli 2017). De looptijd is minimaal één jaar. Schade door eigen schuld is voor eigen rekening en valt niet onder het serviceabonnement. In de tabel 'Onderhoud' ziet u wat u zelf aan onderhoud moet doen, wat Stadgenoot doet en wat er allemaal in het serviceabonnement zit.

Een Algemene Periodieke Keuring (APK)

Als u een serviceabonnement hebt voeren wij een keer in de drie jaar een APK uit in uw woning. Dat is een Algemene Periodieke Keuring. We kijken dan de hele woning na. We kijken waar eventueel onderhoud noodzakelijk is. We voeren alleen onderhoud uit dat onder het serviceabonnement valt. Dingen die kapot zijn door bewonersgedrag repareren we niet. Schade door eigen schuld valt niet onder het serviceabonnement. Voor het uitvoeren van de APK in uw woning plannen wij een afspraak in. U krijgt van ons een brief met daarin de datum en tijd voor de APK. 

Aanvragen serviceabonnement

U vraagt een serviceabonnement telefonisch of per e-mail aan bij Stadgenoot. We maken dan meteen een afspraak met u voor een 'nulmeting'. Hierbij wordt de woning nagekeken op achterstallig onderhoud. Als er achterstallig onderhoud is, dan repareren wij dat voor u tegen betaling. Pas daarna kan het serviceabonnement ingaan.


Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 17-01-2018

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk