Buurten en Wijken

Groot onderhoud

Een gebouw moet onderhouden worden, daarom voert Stadgenoot continu onderhoud uit. Dit onderhoud noemen we groot onderhoud en kunnen we in twee categorieën verdelen namelijk regulier onderhoud en renovatie.

Regulier onderhoud

Met regulier onderhoud pakken we werkzaamheden op die via een planning en over het hele gebouw gelijktijdig worden uitgevoerd. Denk hierbij aan schilderwerkzaamheden, herstel aan dakgoten en regenpijpen, dak werkzaamheden of onderhoud aan voegwerk.

Onderhoud aan onze gebouwen wordt nauwkeurig bijgehouden en ingepland. Wij stellen jaarlijks een begroting op die een planning geeft voor meerdere jaren en sturen bij als dat nodig is. Voor de begroting kijken we hoe het hele bouwblok erbij staat. Belangrijk is dat er aan het gebouw geen achterstallig onderhoud ontstaat.

Renovatie

Als er naast werk aan het gebouw ook werk in de woning gedaan moet worden, spreken we van renovatie. Tijdens renovatiewerkzaamheden ligt  de nadruk op het verbeteren van het hele gebouw: de buitenkant én de binnenkant. Na renovatie zijn de woningen comfortabeler en beter geïsoleerd waardoor in veel gevallen de energierekening omlaag kan.

Het kan zijn dat u tijdens de renovatie in uw woning kunt blijven. Dat betekent dan dat u een aantal dagen overdag veel overlast hebt van de werkzaamheden maar ’s avonds en in het weekeinde wel rustig in uw woning kunt zijn. Is het niet mogelijk om in tijdens de renovatie in de woning te blijven dan moet u verhuizen. Tijdelijk, wanneer u naar uw gerenoveerde woning terug kunt, of definitief als dat niet kan. Uiteraard begeleiden we u daarbij.

Bij renovatie werken we volgens de Amsterdamse kaderafspraken bij vernieuwing en verbetering. En we overleggen met de bewonerscommissie. Als die er niet is, kunnen bewoners zelf een bewonerscommissie oprichten. Huurgenoot kan daar bij helpen.

Onder werk in uitvoering kunt u lezen waar wij momenteel bezig zijn met onderhoudswerkzaamheden.

Kaderafspraken

In Amsterdam hebben de corporaties, de gemeente en Huurdersvereniging Amsterdam afspraken gemaakt bij nieuwbouw, sloopen renovatie. Wij houden ons aan deze Amsterdamse Kaderafspraken.
Hier kunt u de kaderafspraken downloaden.

 

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 27-11-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk