Buurten en Wijken

Onderhoud

Het is belangrijk dat uw huurwoning in goede staat is en blijft. Stadgenoot zorgt voor groot onderhoud. Voor klein onderhoud bent u zelf verantwoordelijk. Dat is zo vastgelegd in de wet. U kunt voor het gemak een serviceabonnement afsluiten. Voor een vast bedrag per maand nemen wij u het werk uit handen.

Wie doet wat?

Klein onderhoud in de woning, zoals witten en behangen doet u zelf. Ook de reparatie of vervanging van lichtschakelaars, scharnieren en deurkrukken moet u zelf doen. Als u kiest voor een serviceabonnement neemt Stadgenoot u veel kleine klussen uit handen. In de tabel 'onderhoud' ziet u wat u zelf aan onderhoud moet doen, wat Stadgenoot doet en wat allemaal in het serviceabonnement zit.

Stadgenoot voert regelmatig groot onderhoud uit, bijvoorbeeld aan het dak en de algemene ruimtes van uw complex. U bent verplicht ons het werk mogelijk te maken. Ook externe uitvoerders die wij inschakelen moet u toelaten. Bij groot onderhoud wordt overlegd met de bewonerscommissie. Als die er niet is, kunnen bewoners zelf een bewonerscommissie oprichten of wordt u vertegenwoordigd door Huurgenoot.

Aandachtspunten

Tijdens renovatie en onderhoud zijn er een aantal punten waar rekening mee gehouden moet worden:

  • Werkzaamheden geven bijna altijd overlast. Natuurlijk proberen we de overlast zo veel mogelijk te beperken, ondertussen hopen we op uw begrip en medewerking. 
  • Het kan gebeuren dat er schade wordt toegebracht aan persoonlijke spullen. Zorg dat u dit direct meldt als het gebeurt. Ook is het verstandig om zo veel mogelijk de spullen op te ruimen voordat we starten. 
  • Huisdieren verdienen extra aandacht en zorg tijdens werkzaamheden. Zorg ervoor dat ze niet bij open ramen of deuren kunnen komen, en dat ze binnen blijven. Dit helpt enorm tijdens de uitvoering.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 05-01-2018

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk