Buurten en Wijken

Problemen met huur betalen

Moeite met huur betalen? Hoe eerder u aan de bel trekt, hoe beter. Bel of kom even langs. Dan kunnen we samen naar een oplossing zoeken.


Zet uw huis niet op het spel

Moeite met huur betalen? Neemt u dan op tijd contact met ons op via de app, telefoon of kom langs op ons kantoor zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken. We weten hoe gevoelig financiële problemen liggen en behandelen de informatie strikt vertrouwelijk.

Als u uw huur niet op tijd betaalt, sturen we een aanmaning. Als dat niet helpt, schakelen we de deurwaarder in. Dat is een vervelende stap die we liever voorkomen, want een deurwaarder kan veel extra geld kosten. Als u daarna nog steeds niet betaalt, kan uw woning ontruimd worden. Zet uw huis dus niet op het spel en betaal uw huur op tijd.

Bij vragen over uw huurbetaling kunt u contact met ons opnemen:

 • Telefonisch: 020 - 511 80 00
  Elke werkdag van 9.00 - 13.00 uur

 • Via WhatsApp: 06 - 57 47 64 66
  Elke werkdag tussen 9.00 - 17.00 uur
  Hoe werkt het? Sla het nummer op in uw telefoon en stuur een appje via WhatsApp. Het is handig om meteen uw naam en adresgegevens te geven, dan kunnen we u sneller helpen.  Let op: Het nummer is alleen voor vragen over huurbetalingen, niet voor algemene vragen. U kunt alleen app berichten sturen en niet bellen via WhatsApp.


Weet waar u recht op hebt


als bewoner

Misschien hebt u recht op huurtoeslag, bijzondere bijstand of kwijtschelding van gemeentebelastingen. Onze specialisten laten graag zien wat de mogelijkheden zijn. Soms verwijzen zij u door naar een organisatie voor inkomensbeheer. Uw werkgever of uitkeringsinstantie kan uw inkomen overmaken aan zo'n inkomensbeheerder. Die betaalt dan uw vaste lasten, zoals huur, gas en elektriciteit en de ziektekostenverzekering. Wat overblijft krijgt u zelf uitbetaald.

Nuttige websites:

 • nibud.nl Wat doen een incassobureau en een deurwaarder? Hoe houdt u zicht op uw financiën? Op deze website vindt u veel informatie en tips over verantwoord omgaan met geld.
 • zelfjeschuldenregelen.nl Op deze website gaat u stapsgewijs met uw schulden aan de slag. Heel geschikt als u zelf uw (beginnende) schulden wilt aanpakken.
 • amsterdam.nl Veel tips voor mensen met weinig inkomen en over schuldhulpverlening.


als zelfstandige ondernemer
Bent u minstens anderhalf jaar zelfstandig ondernemer / zzp'er en hebt u tijdelijk financiële problemen? Dan kunt u mogelijk bij de gemeente terecht voor financiële ondersteuning voor uw onderneming, via de Bbz-regeling. De BbZ-regeling is er voor startende en gevestigde ondernemers. Bij de gemeente waar u woont kunt u een aanvraag indienen via de Bbz-regeling voor bedrijfskapitaal of voor een tijdelijke aanvulling van het inkomen (bijstandsuitkering). U moet dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Nuttige website:

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 02-03-2018

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk