Buurten en Wijken

Huurtoeslag

Mensen met een laag inkomen kunnen vaak huurtoeslag krijgen. Mogelijk heeft ook u daar recht op. Huurtoeslag kunt u aanvragen bij de Belastingdienst. Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid voor de huur van uw woning. De Belastingdienst beoordeelt of u huurtoeslag krijgt. U hoeft de huur dan niet helemaal zelf te betalen.
Huurt u in de vrije sector? Dan hebt u geen recht op huurtoeslag.

Een financiële bijdrage als uw huur te hoog is
Hoeveel huurtoeslag kunt u krijgen? Dat is afhankelijk van de hoogte van uw huur en uw inkomen. Wilt u weten of en hoeveel huurtoeslag u kunt krijgen? Op toeslagen.nl kunt u een proefberekening doen. Ook kunt u hier met uw DigiD de huurtoeslag digitaal aanvragen. Een aanvraagformulier is eventueel op te vragen via de Belastingtelefoon.

Krijgt u al huurtoeslag?
Als u huurtoeslag ontvangt bent u zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van wijzigingen in uw huurprijs. De Belastingdienst vraagt regelmatig huurprijzen van huurders op, maar dit is niet altijd actueel. 
Voor vragen over huurtoeslag kunt u gratis bellen met de Belastingtelefoon.

Belastingtelefoon: 0800 - 0543 (gratis)

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 27-11-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk