Buurten en Wijken

Huurtoeslag

Print Opslaan

Mensen met een laag inkomen kunnen vaak huurtoeslag krijgen. Mogelijk heeft ook u daar recht op. Huurtoeslag kunt u aanvragen bij de Belastingdienst. Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid voor de huur van uw woning. De Belastingdienst beoordeelt of u huurtoeslag krijgt. U hoeft de huur dan niet helemaal zelf te betalen.

Een financiële bijdrage als uw huur te hoog is
Hoeveel huurtoeslag kunt u krijgen? Dat is afhankelijk van de hoogte van uw huur en uw inkomen. Wilt u weten of u huurtoeslag kunt krijgen? En zo ja, hoeveel? Doe dan de proefberekening op www.toeslagen.nl. Hier kunt  met uw DigiD de huurtoeslag digitaal aanvragen. U kunt ook een aanvraagformulier opvragen via de Belastingtelefoon: 0800 - 05 43.

Krijgt u al huurtoeslag?
Als u al huurtoeslag ontvangt, hoeft u niets te doen. De Belastingdienst verwerkt de nieuwe huurgegevens. Het voorschot wordt niet tussentijds aangepast maar de nieuwe huur wordt wel in de afrekening van de huurtoeslag verwerkt. Hebt u vragen over huurtoeslag? Bel dan de Belastingtelefoon: 0800 - 05 43 (gratis).

 

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk