Buurten en Wijken

Huurprijs en bezwaar

De hoogte van de huur van uw woning is aan een maximum gebonden. Dit ligt vast in het woningwaarderingsstelsel (WWS). Dat is een wettelijk vastgesteld puntensysteem om de hoogte van uw huur te bepalen. De ligging, grootte, energielabel en de voorzieningen in de woning leveren punten op. Hoe meer punten, hoe hoger de huur maximaal mag zijn. Op de website van de Huurcommissie rekent u eenvoudig uit hoeveel punten uw woning waard is. Hier leest u hoe u bezwaar kunt maken tegen de huurverhoging.

Hoe maakt u bezwaar?
Bezwaar maken tegen de huurverhoging kunt u het beste doen met het standaardformulier van de Huurcommissie. U kunt een formulier aanvragen bij de Huurcommissie via www.huurcommissie.nl. Stuur het formulier ingevuld en ondertekend naar Stadgenoot.

Wanneer moet uw bezwaar binnen zijn?
U hebt ruim twee maanden na ontvangst van de huurverhogingsbrief de tijd om bezwaar te maken. Dit jaar moet uw bezwaar uiterlijk 30 juni 2018 bij ons binnen zijn. Komt uw bezwaar later binnen, dan zullen wij uw bezwaar niet meer behandelen.

Wat doen wij met uw bezwaarschrift?
Als wij het niet eens zijn met uw bezwaar, sturen wij u hier uiterlijk begin augustus een brief over. U kunt uw bezwaar dan nog intrekken. Doet u dat niet, dan sturen wij uw bezwaar ter behandeling door naar de Huurcommissie. De Huurcommissie beoordeelt uw bezwaar volgens dezelfde richtlijnen als Stadgenoot en zal haar uitspraak per aangetekende post zowel aan u als aan ons sturen. Deze procedure kan een tijdje duren en is niet gratis. Als de Huurcommissie de huurverhoging toch redelijk vindt, moet u € 25 legeskosten betalen.

 

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 04-04-2018

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk