Buurten en Wijken

Betaalwijze aanpassen

Uw huur betalen kan op verschillende manieren. De makkelijkste manier om uw huur te betalen is via automatische incasso.

  

Automatische incasso

De makkelijkste manier om de huur te betalen is via automatische incasso. U machtigt Stadgenoot om iedere maand de huur automatisch af te schrijven van uw rekening. Dat gebeurt op de eerste dag van de maand. Het enige dat u moet doen is ervoor zorgen dat er voldoende saldo op uw rekening staat. U kunt de machtiging op elk gewenst moment weer stopzetten.

of  

Betaalmail

U ontvangt een e-mail van ons met daarin een iDeal betaallink om uw huur over te maken. U klikt op de link in de e-mail en de betaling wordt gestart. Alle gegevens voor de betaling zijn al ingevuld. U hoeft alleen nog maar akkoord te geven. De link is een aantal dagen geldig. U bepaalt zelf wanneer het u het beste uitkomt om te betalen. Zolang de betaling maar voor de eerste dag van de maand op de rekening van Stadgenoot staat. De betaalmail ontvangt u ruim daarvoor. Bekijk hier een voorbeeld van de betaalmail. 

 of  

Periodieke betaalopdracht

Met een periodieke overschrijving maakt u automatisch op een vast tijdstip een bedrag over naar een andere rekening. Bijvoorbeeld uw maandelijkse huur. Zo'n opdracht kunt u geven aan uw bank of aan een inkomensbeheerder, zoals de Dienst Werk en Inkomen. Vermeld bij iedere betaling uw contractnummer en adres (straat en huisnummer).

 

Let op: betaalt u de huur met acceptgiro? Dat kan handiger.

Er zijn manieren van betalen die veel handiger en makkelijker zijn dan de papieren acceptgiro. Zoals de automatische incasso of de betaalmail. Kies voor gemak, voor digitaal en milieubewust (minder papierverbruik). Maak vandaag nog uw keuze en regel het meteen. Geef hier beneden uw keuze door. 

Let op: de papieren acceptgiro gaat een keer verdwijnen
Betalen met een papieren acceptgiro blijft nog even mogelijk. De papieren acceptgiro zou per 1 januari 2019 worden afgeschaft. Maar de banken hebben besloten de afschaffing voorlopig voor onbepaalde tijd uit te stellen. Sommige klanten blijken de papieren acceptgiro nog te gebruiken zoals deze bedoeld is, vooral ouderen of mensen zonder internet. Zij gebruiken de papieren acceptgiro niet alleen voor het betalingskenmerk. Zij vullen de acceptgiro in, ondertekenen deze en sturen deze nog op naar de bank. Het is niet bekend hoeveel langer betalen met acceptgiro nog mogelijk is. Maar het is duidelijk dat er een keer een eind komt aan de papieren acceptgiro.


Maak vandaag nog een keuze.
Met onderstaand invulformulier geeft u uw keuze door.  

Kies voor automatische incasso of betaalmail

Contactgegevens

Geef de voorletters en achternaam van de contractant op.
Noteer uw straatnaam, huisnummer en eventueel de toevoeging.
Uw contractnummer vindt u terug in de correspondentie van Stadgenoot. Het nummer staat altijd rechts bovenaan in de brief.
Vul hier uw e-mailadres in waarop u e-mails wilt ontvangen.
Noteer het mobiele nummer waarop u bereikbaar bent.

Keuze betaalwijzeDeze keuze is optioneel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 01-06-2018

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk