Buurten en Wijken

Checklist verhuizen

U gaat een woning huren bij Stadgenoot. Voordat u van uw nieuwe huis kunt genieten moet u nog enkele zaken regelen.

Water, gas en elektra

Als u de sleutel in ontvangst neemt van de verhuurmakelaar van Stadgenoot, neemt deze de meterstanden op (water, gas en elektra). U ontvangt daarvan een kopie. Daarna moet u zelf gas en elektra aanvragen bij een leverancier naar keuze.
Energietarieven vergelijken kan op verschillende websites, zoals energieprijzenvergelijken.com en energievergelijker.nl. Bewaar altijd een kopie van het aanvraagformulier. Als u Stadsverwarming hebt, wordt de warmte en het warme water geleverd door NUON. Voor water neemt u contact op met Waternet: 0900 - 9394.

Inschrijving bij de gemeente

Als u gaat verhuizen, moet u dit doorgeven aan de Dienst Basis Informatie (DBI) van de gemeente Amsterdam. DBI stuurt u altijd een verhuisbevestiging, bewaar dit document goed.

Adreswijziging

Geef uw nieuwe adres op tijd door aan familie en vrienden met een kaartje of e-mail. Organisaties en bedrijven waar u klant bent kunt u informeren met de verhuisservice van post.nl. Met de Verhuisservice kunt u ook de post laten doorsturen van uw oude naar uw nieuwe adres, doe dit een maand voor uw verhuizing.

Schrijf u in bij WoningNet

U bent verhuisd, maar misschien niet voor het laatst. Als u in de toekomst weer in aanmerking wilt komen voor een sociale huurwoning moet u zich opnieuw aanmelden bij WoningNet. Hoe langer u ingeschreven staat, hoe eerder u weer aan de beurt bent.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 27-11-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk