Nu te huur

Woongroepen

Stadgenoot biedt ruimte aan ongeveer veertig woongroepen. Woongroepen zijn groepen van meer dan drie personen die ervoor kiezen om samen te wonen zonder een relatie met elkaar te hebben.

Ze worden opgericht vanuit een gezamenlijke verbindende factor, zoals leeftijd, een bepaalde migrantenachtergrond of een gedeelde levensvisie. Stuk voor stuk bieden ze meerwaarde. Voor elkaar, bijvoorbeeld doordat samenwonende ouderen elkaar ondersteunen en zo langer zelfstandig kunnen wonen. Maar ook omdat het vaak een actieve groep bewoners is die hulp bieden binnen en buiten de eigen woongroep.

Woongroepen voor senioren

In Amsterdam bestaan bijvoorbeeld woongroepen voor Surinaamse ouderen of oudere kunstenaars. Deze vormen een alternatief op alle ontwikkelingen in het zorglandschap en de participatiesamenleving. Mensen willen het heft meer in eigen hand nemen en zelf organiseren hoe ze oud willen worden en met wie.

Nieuwe woongroep starten

Een nieuwe woongroep starten is niet eenvoudig en lang niet altijd mogelijk. Om een goede afweging te kunnen maken is het verstandig alvast ideeën zo concreet mogelijk op papier te zetten, en daarin aan te geven wat jullie bindt en wat de meerwaarde is van de woongroep, voor elkaar, voor de buurt en voor de andere huurders van Stadgenoot. Nieuwe initiatieven voor een woongroep kunnen, bijvoorbeeld met Stadgenoot, besproken worden.

 

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 15-03-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk