Nu te huur

Woningaanbod

Het kan zijn dat uw woning niet meer past bij uw huidige fysieke omstandigheden, bijvoorbeeld omdat u slecht ter been bent of als u verwacht dat u binnen afzienbare termijn niet meer goed trap kunt lopen. Dan kunt u altijd zelf op zoek gaan naar een andere woning. Het is verstandig u daar op tijd op te oriënteren, want het woningaanbod in Amsterdam is beperkt. Bovendien is het verstandig uit te zoeken welk soort woning bij u past en waar u voor in aanmerking komt.

Inkomenseisen

Afhankelijk van het inkomen zijn via WoningNet  en via Rooftrack sociale huurwoningen beschikbaar. U dient ingeschreven te zijn bij WoningNet om op woningen te kunnen reageren.

Voor een sociale huurwoning geldt per 1 januari 2017 een maximum inkomen van 40.349 euro. Tachtig procent van de vrijkomende sociale huurwoningen moet echter toegewezen worden aan huishoudens met een inkomen tot 36.165 euro. Wie een te hoog inkomen heeft om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, is aangewezen op andere mogelijkheden: vrije sectorhuurwoningen of koopwoningen. Daarop is wel één uitzondering: als uw zorgindicatie aangeeft dat u meer dan tien zorguren per week nodig heeft, dan komt u ongeacht uw inkomen in aanmerking voor een sociale huurwoning.

 

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 15-03-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk