Nu te huur

Verpleeghuizen

Kunt u niet meer zelfstandig wonen en heeft u daarvoor een indicatie gekregen van het CIZ, dan komt u in aanmerking voor een plek in een verpleeghuis. Het gaat om onzelfstandige woningen in een instelling, waar 24 uur per dag zorg aanwezig is. De zorginstelling regelt de huur, dat hoeft u niet zelf te doen. U kunt zich aanmelden bij de betreffende zorginstelling. Hier kunt u een overzicht vinden van verpleeghuizen in Amsterdam.

Het Schouw: Modern verpleeghuis in Noord 
Trijntje Alida Weygertse-Doorn heeft nog in het oude Schouw gewoond. “Mijn dochter woonde al in Amsterdam en vroeg of ik niet bij haar in de buurt wilde komen wonen. Ik heb tien jaar in het oude Schouw gewoond. Dat was ouderwets, hier is het nieuwer en gezelliger.” Trijntje Alida heeft van haar woon/slaapkamer een vrolijk geheel gemaakt. Met foto’s aan de muur, snoepjes op tafel, een fleurige kerstboom die in de zomer voor de gezelligheid nog opgetuigd staat en flink wat knuffeldieren op een deken bij de kachel – ‘echte dieren in huis hoeft van mij niet zo’. De oudere alleenstaande vrouw geniet van haar wekelijkse uitje met haar dochter. “We gaan vaak naar Artis, dat vind ik geweldig. Maar ik ben ook altijd weer blij als ik thuis ben. Er is hier altijd iets te doen, zoals kaartenbingo. Iedere avond eet ik beneden en ik vind het gezellig een kopje koffie te drinken met de andere mensen die hier wonen. De mensen die hier werken vind ik ook erg aardig.”
 

 

Dementie

Wie te maken krijgt met dementie, kan op een gegeven moment niet meer zelfstandig wonen. Stadgenoot heeft verschillende gebouwen waar u terecht kunt als deze ziekte u overkomt. Er zijn bijvoorbeeld woongroepen voor mensen met dementie. U heeft een Wlz indicatie van het CIZ nodig om in aanmerking te komen voor woonruimte waar 24 uur per dag zorgverleners aanwezig zijn. Stadgenoot werkt met een aantal zorginstanties samen zoals Amsta en Amstelring.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 15-03-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk