Nu te huur

Veilig en verzorgd wonen

Met het wegvallen van de verzorgingshuizen is het voor een bepaalde groep ouderen belangrijk dat er een alternatief wordt aangeboden. Een woonomgeving waar u veilig en verzorgd oud kunt worden.

Er zijn meer voorzieningen aanwezig dan in een gewoon complex voor senioren. Het gaat dan bijvoorbeeld om een receptie, welzijnscontrole, activiteitenaanbod en ontmoetingsruimte, een zorgsteunpunt in huis of vlakbij, de mogelijkheid om dichtbij snel zwaardere zorg in te zetten, maaltijden en extra voorzieningen in het kader van brandveiligheid of alarmering. Als u 65 jaar of ouder bent en niet meer geheel zelfstandig wilt of kunt wonen, dan kunt u in een dergelijke beschermde omgeving terecht. Het aanbod wordt aangeboden via WoningNet. Volgens de nieuwe regels van de overheid, betaalt u zelf de huur en koopt u de zorg die u nodig heeft zelf in.

Stadgenoot heeft op dit moment zes complexen die passen in het concept Veilig en Verzorgd Wonen. Dat zijn De Venser, De Drecht, De Boeg, De Klinker, Het Schouw en Kastanjehof.

De Boeg: Een huiskamer van de buurt
Noodgedwongen moest Coby Graat verhuizen. “Mijn man kreeg dementie en we konden terecht in De Boeg.” Nu wilde het echtpaar eigenlijk toch al weg uit Slotermeer. “We hadden geluidsoverlast van de nieuwe buren.” Het rustige appartement van 45 vierkante meter in De Boeg is dan ook geen straf. “Ik voel mij hier veel veiliger en we hebben een groter appartement dan hiervoor,” zegt Coby die met trots de woning laat zien. Coby verzorgt haar man zo veel mogelijk zelf. “Hem helpen zijn steunkousen aan te trekken, dat is te zwaar en daar krijgen we hulp bij. Maar ik help mijn man wel met douchen.” In de woning vallen een paar opgezette dieren op. “Mijn man was preparateur van dieren in Artis, vandaar.” Ze probeert ook met zoveel mogelijk activiteiten in De Boeg mee te doen. Van bingo tot Chi Kung. “Ik voel mij hier thuis. En wat leuk is, is dat ik hier ook wat oude bekenden uit Slotermeer tegen ben gekomen. De meeste mensen willen toch een beetje in de buurt blijven als ze ouder worden.”
 

 Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 15-03-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk