Nu te huur

Rolstoelwoningen

Als u naar een rolstoelgeschikte woning wilt verhuizen dan hebt u daarvoor een indicatie nodig van de gemeente. Daarna kunt u zelf wekelijks reageren op rolstoelgeschikte woningen via WoningNet.
Een indicatie voor een rolstoelgeschikte woning kunt u aanvragen bij de Wmo Helpdesk van de gemeente. De Wmo Helpdesk is op werkdagen telefonisch bereikbaar via 0800 0643.
U hoort dan binnen acht weken of u de beschikking voor een ‘volledig rolstoelgeschikte woning’ krijgt. En vanaf wanneer u via WoningNet kunt reageren op het woningaanbod. Rolstoelgeschikte woningen zijn vaak geschikt voor een gezin.

Naar Amsterdam verhuizen?

Woont u buiten Amsterdam, maar wilt u een rolstoelgeschikte woning in Amsterdam? Dan doet u in uw huidige gemeente een aanvraag voor een rolstoelgeschikte woning. Een beschikking voor een ‘volledig rolstoelgeschikte woning’ is landelijk geldig.

Zoelenkerkstraat: Ruime rolstoelwoningen met zorg op afroep
Wim van der Mey woonde in een flat in Noord maar moest op zoek naar een andere woning toen bij hem MS geconstateerd werd en hij een rolstoel nodig had. “Ik kon met een rolstoel het huis niet in.” In Nieuw-West kwam hij nauwelijks, maar over de buurt is hij best tevreden. “Het is een prettige rustige omgeving. En de woning is ruim en licht.” Het appartement staat vol boeken en kunstwerken. Wim studeerde kunstgeschiedenis en werkte als informatiedeskundige bij een grote bank. “Vier jaar geleden moest ik stoppen, maar dat was anders waarschijnlijk ook gebeurd. Vlak daarna is de afdeling waar ik werkte opgedoekt,” zegt hij droogjes. De informatiespecialist is redelijk op zichzelf, leest veel, maar heeft ook normaal contact met zijn buren. “En ik ga altijd in het steunpunt eten, want ik heb te weinig energie om zelf te koken. Het is prettig dat ik hier zelfstandig kan wonen en de zorg die ik nodig heb dichtbij is.”
 

 Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 15-03-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk