Nu te huur

Mantelzorgwoningen

Als u mantelzorg geeft, dan is het prettig in de buurt te wonen van degene die uw zorg nodig heeft. Bij de gemeente kan een indicatie aangevraagd worden, bedoeld om in de buurt van degene te wonen die zorg ontvangt of levert.

Onder bepaalde voorwaarden kunt u als mantelzorger in aanmerking komen voor een urgentieverklaring. Met een urgentieverklaring heeft u voorrang bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Woningen zijn schaars, daarom zijn de voorwaarden voor een urgentieverklaring streng. Er wordt gekeken naar de zorgsituatie en uw rol daarin. En of verhuizing noodzakelijk is, bijvoorbeeld om opname in een instelling te voorkomen. Ook wordt gekeken naar het inkomen en of u een zelfstandige woning achterlaat. De urgentie kan worden aangevraagd voor de mantelzorger, of voor degene die door de mantelzorger wordt verzorgd. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij de Wmo Helpdesk van de gemeente. De Wmo Helpdesk is op werkdagen telefonisch bereikbaar via 0800 0643.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 15-03-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk