Nu te huur

Maatschappelijke opvang

Wie te maken heeft met (tijdelijke) problemen op het gebied van mentale gezondheid, verslaving of dakloosheid, kan terecht bij de maatschappelijke opvang.

Stadgenoot vindt het van belang dat ook mensen in een kwetsbare positie goed kunnen wonen en verhuurt daarom verschillende gebouwen aan zorgorganisaties die deze mensen begeleiden. Andere woningcorporaties doen dat eveneens. Stadgenoot werkt op het gebied van maatschappelijke opvang voornamelijk samen met Cordaan en Philadelphia (mensen met verstandelijk beperking), HVO Querido (opvang mensen met psychische en verslavingsproblemen, woonbegeleiding), De Volksbond (dak- en thuislozen, woonbegeleiding), Amstelring (senioren met verstandelijke beperking), het Leger des Heils (wonen met begeleiding).

De Veste Van opvang naar wuifwoning 
Hij is in de vijftig en was dertig jaar aan de alcohol. “Als ik opstond móest ik een biertje drinken. Ik ben nu zeven maanden clean.” Antonio woont al jaren in De Veste en mocht onlangs naar een van de zogenoemde wuifwoningen verhuizen. Het is een tussenstap naar een eigen woning. “Ik ben mijn dozen nog aan het uitpakken.” De overstap naar de wuifwoning is een mooie stap. “Ik heb hier een woonkamer én een slaapkamer. En ik heb nu ook een keukentje waar ik zelf kan koken.” En er is een balkon met een mooi uitzicht richting de binnenstad. “De mensen aan de overkant hebben denk ik heel veel geld voor hun huis betaald, maar mijn uitzicht is mooier,” zegt Antonio met een grijns. Hij voelt zich een stuk beter sinds hij de fles laat staan. “Ik was schuw geworden, maar nu begin ik mijzelf weer te voelen in de stad.” Antonio hoopt weer meer in de maatschappij te staan en hoopt van het vrijwilligerswerk dat hij voor senioren doet door te stromen naar een vaste baan.
 

 

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 15-03-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk