Nu te huur

Wonen met zorg

Sommige Amsterdammers hebben iets extra's nodig om zelfstandig te wonen: handsteunen in de badkamer, een traplift om de woning goed te bereiken of, als het in het eigen vertrouwde huis niet meer gaat, een ander, aangepast huis. Welke mogelijkheden zijn er als er ondersteuning nodig is om zelfstandig te blijven wonen? Waarvoor moet u bij Stadgenoot zijn? En waarvoor bij de gemeente Amsterdam of een andere instantie?

Bijzondere huisvesting

Stadgenoot heeft altijd veel aandacht gehad voor mensen die bijvoorbeeld door ouderdom, ziekte of een fysieke beperking bijzondere huisvesting nodig hebben. De gemeente en de Amsterdamse woningcorporaties werken samen om het aanbod van onder meer seniorenwoningen, rolstoelwoningen, verzorgingshuizen maar ook maatschappelijke opvang en woongroepen op peil te houden en eerlijk te verdelen.

Publicatie Wonen met Zorg

Stadgenoot  heeft een publicatie ‘ Wonen met Zorg’ gemaakt. Een handzaam boekje waarin bewoners, zorgorganisaties en Stadgenoot aan het woord komen. Hierin staat het complete overzicht van ons vastgoed dat speciaal geschikt is voor mensen met een zorgbehoefte. Wij hebben 17 zorgvastgoedcomplexen, 2.000 gelabelde seniorenwoningen, 330 woningen met begeleiding en 200 rolstoelwoningen.

De publicatie 'Wonen met Zorg' kunt u als PDF downloaden

Langer zelfstandig

Veel mensen willen het liefste zo lang mogelijk in hun eigen huis en in hun eigen buurt blijven wonen. Alleen als dat echt niet meer gaat, kunt u in aanmerking voor een plek in een verpleeghuis. Maar ook dan is het vaak mogelijk om thuis te blijven wonen door de benodigde zorg in te kopen.

Vroeger bestond er een 'tussenstap' tussen thuis wonen en een verpleeghuis. De overheid heeft besloten dat het verzorgingshuis, beter bekend als bejaardenhuis, verdwijnt. Stadgenoot heeft daarvoor wel een alternatief aanbod bedacht: Veilig en Verzorgd Wonen.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 26-10-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk