Huren met je vrienden

Huren met je vrienden

Stadgenoot vindt het belangrijk dat jonge mensen een goede kans hebben om in Amsterdam aan een woning te komen. Daarom geven wij voorrang aan vrienden in de leeftijd van 18 tot 30 jaar die samen een vrijesectorwoning willen huren. Bij ons kun je samen met je vrienden een woning huren met drie tot zes kamers.

En omdat wij het belangrijk vinden dat jonge mensen een goede kans hebben om in Amsterdam snel aan een woning te komen, geven wij voorrang aan vrienden in de leeftijd van 18 tot 30 jaar die samen een vrijesectorwoning willen huren.

Het contract

Wij registreren maximaal twee personen als contractant. Deze contractanten dragen de verantwoordelijkheid voor goed huurderschap en het op tijd betalen van de huur. De overige huisgenoten noteren we in ons systeem, maar staan dus niet op het contract. De regel is dat ieder persoon een eigen slaapkamer heeft.

Wijziging contractant

Je bepaalt zelf met wie je je woning deelt. Gaat een van de contractanten of huisgenoten verhuizen, dan zorgen de achterblijvers voor een nieuwe huisgenoot. De wijziging geef je aan ons door via het formulier 'Wijziging contractant huurovereenkomst'. Let wel op dat zowel de achterblijver, als de nieuwkomer en de vertrekker, het formulier invullen en ondertekenen.
Verder moet de ‘nieuwkomer’ ook een aantal gegevens aanleveren. De achterblijvende contractant stuurt opnieuw een werkgeversverklaring op en als zijn werkgever is gewijzigd ook een nieuw arbeidscontract. Zorg er uiteindelijk voor dat je alle documenten samen met het wijzigingsformulier opstuurt.

Studenten

Huur je met je vrienden en studeer je allemaal nog? Houd er dan rekening mee dat er een borg van drie maanden huur betaald moet worden. Garantstellingen van derden zijn niet mogelijk.

Op zoek naar een woning? Het totale beschikbare aanbod plaatsen we op onze website.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 24-05-2018

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk