Nu te huur

Passend wonen

Een betaalbare woning in Amsterdam is schaars, daarom willen we zo veel mogelijk woningen passend toewijzen. Dit houdt in dat we een woning met een huurprijs toewijzen dat past bij het inkomen van de huurder. Maar ook dat de woning past bij de grootte van het huishouden dat er gaat wonen.

Niet te duur, niet te goedkoop
Woningen worden toegewezen aan huishoudens met een inkomen dat past bij de huur. Hiermee voorkomen we dat huurders betaalproblemen krijgen, maar ook dat mensen, die meer te besteden hebben, in woningen terecht komen die eigenlijk te goedkoop voor ze zijn. Wat de regels precies zijn, staat ook uitgelegd op WoningNet. 

Tabel inkomen sociale huurwoningen (peildatum januari 2017)

Huishouden  Inkomen vanaf Inkomen tot en met Netto huur
1 persoon € 0 € 22.200 Tot en met € 592,55
1 persoon € 22.201 € 40.349 Van € 592,55 tot en met € 710,68
2 personen € 0  € 30.150 Tot en met € 592,55
2 personen € 30.151 € 40.349 Van € 592,55 tot en met € 710,68
3 of meer personen € 0 € 30.150 Tot en met € 635,05
3 of meer personen € 30.151 € 40.349 Van € 635,05 tot en met € 710,68

 

Voor vrije sector huurwoningen gelden ook toewijzingsregels.

Niet te groot, niet te klein
Wij wijzen de woningen ook toe aan een huishouden dat past bij de grootte van de woning. We verdelen onze woningen zo goed mogelijk over de huishoudens die op onze woningen reageren. Grote woningen bieden we met voorrang aan grote gezinnen aan. Daarmee voorkomen we dat een alleenstaande terecht komt in een grote vierkamerwoning. Andersom vinden we kleine woningen van een en twee kamers niet geschikt voor een gezin, omdat we van mening zijn dat ouders een eigen slaapkamer moeten hebben. Daarom komen voor dit soort woningen alleenstaanden of samenwonenden in aanmerking.

In de toewijzing houden we de volgende richtlijnen aan:

Tabel woninggrootte (peildatum januari 2016)

Categorie  Huishouden Woninggrootte
 1 Gezinnen Vier of meer kamers - Minimaal 60 m²
 2  Grote gezinnen (3 of meer kinderen) Vier of meer kamers - Minimaal 70 m²

 

Wat betekent dit voor u?
Het is belangrijk dat uw persoonlijke gegevens zoals gezinssamenstelling en inkomen goed staan ingevoerd in WoningNet. Door deze gegevens correct in het systeem te hebben staan, zorgt u ervoor dat u op woningen kunt reageren die bij uw situatie passen.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 29-05-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk