Nu te huur

Formulieren en toelichting

Nadat u een woning hebt geaccepteerd, levert u binnen 3 werkdagen een aantal documenten aan. Welke dat zijn, hangt af van uw situatie en leest u in stap 4.

Op deze pagina downloadt u de benodigde formulieren en leest u waarom wij deze formulieren nodig hebben en wat we ermee doen.
Denkt u er aan dat u ook de andere benodigde documenten aan ons opstuurt?

Waarom deze verklaringen?
Wij hebben aanvullende gegevens nodig over u en de gezinsleden die met u mee gaan verhuizen. Dit gedeelte vult u als kandidaat-huurder zelf in.

Daarnaast willen wij van uw huidige verhuurder informatie over uw woon- en betalingsgedrag van de afgelopen 2 jaar. Dit gedeelte vult uw huidige verhuurder in. U en uw huidige verhuurder ondertekenen de verklaring. U geeft hiermee ook toestemming aan ons om eventueel een nadere toelichting op uw woon- en betalingsgedrag te vragen aan de huidige verhuurder. Meeverhuizende gezinsleden die nu op een ander adres dan u huren, leveren eenzelfde verklaring in.

Wat doet Stadgenoot met deze informatie?
Wij willen goed voorbereid zijn bij de beslissing om met u een huurcontract aan te gaan. Over het algemeen zal de verkregen informatie geen aanleiding zijn om af te zien van een huurcontract. Soms geeft die informatie reden om met u aanvullende afspraken te maken over bijvoorbeeld de huurbetaling of het bewonen van de nieuwe woning.

Soms besluiten wij op grond van de verkregen informatie de aangeboden woning niet aan u te verhuren. Als de papieren onjuist of onvolledig zijn dan wijzen we u af als kandidaat en krijgt u geen contract aangeboden. Bij betalingsachterstanden bij uw huidige verhuurder bestaat de kans dat wij u vragen deze eerst te voldoen voordat wij het huurcontract met u aangaan.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 16-03-2018

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk